Uutiset

HlS:lle 12 mitalia am-rasteilta

Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka voitti ylivoimaisesti Hämeen alueen suunnistusmestaruuden Nokialla. Nuori mies jätti hopeaa suunnistaneen Kangasala SK:n Jere Ahosen yhdellätoista kilometrillä yli kahdeksan ja puolen minuutin päähän. Pronssi meni myös Kangasalle Santeri Sainiolle.

Nokian yleensä kivikkoisiksi tunnetut maastot saivat täällä kertaa kiitosta. Ratamestari oli paljolti onnistunut kiertämään pahimmat kivikot ja kilpailijoille tarjottiin kelvollista maastopohjaa.

– Kaikille voi antaa kiitokset: niin kartta, rata kuin maastokin olivat hienoja. Virheitä ei tullut, vain sellaista kaartelua paremman pohjan löytämiseksi, Kuukka kiitteli Rasti.Nokian vastuuhenkilöitä.

Naisten 6,9 km:llä käytiin mestaruudesta tiukempi kamppailu. Voiton otti kokenut Liisa Anttila Kooveestä. Eroa hopeanaiseen Kangasalan Laura Ahoseen tuli kuitenkin vain 21 sekuntia. Pronssia sai Pyrinnön konkari Mervi Pesu vajaan kahden minuutin päässä mestarista.

– Yllättävän positiivinen maasto, odotin paljon pahempaa ja kartan kanssa olin sinut alusta lähtien. Eteneminen oli kyllä varsin varovaista, sellaista puurtamista, Anttila arvioi omaa suunnistustaan.

Hämeenlinnan Suunnistajien saalis oli kaksitoista mitalia. Mestaruuden arvoisesti suunnistivat Jere Kommio H20 ja Raija Virtanen D75. Hopeita ansaitsivat Heta Virtanen D14, Ville Laakso H16, Jenni Kivikko D16, Lauri Lindberg H35, Hanna Vainionpää D45 ja Olavi Erkkilä H75. Pronsseja tuli neljä. Kalvolan Keihään mestaruuden otti Valtteri Rantala H12. Lisäksi tuli kaksi pronssia. Tarmon mestari oli Kirsti Laukkanen D60 yhden pronssin myötä. Hauhon Sisun kullan vei Marja-Liisa Salonen D65 myös pronssin tukemana. LHR:n saalis oli yksi kulta ja kaksi hopeaa. Tänään ovat vuorossa viestit. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020