Kolumnit Uutiset

Hola keski-ikä!

Sitä minä ihmettelen, että miksi se äitini ei kertonut keski-iästä olennaista vaan huokaili vaan ruuhkavuosista. Enemmän minua huolestuttaa se, että irtoaako pääni kopsahtaen jumppasalin lattialle joogatunnilla tai olenko jo piankin samassa tilanteessa kuin ystäväni, joka tuumasi, että keski-iän tunnistaa siitä, ettei enää erota mistä säärikarvat alkavat ja bikiniraja loppuu.

Kyllä suurin järkytys on kuitenkin se, että ostoskanavan laihdutustuotteiden ennen ja jälkeen -kuvat valehtelevat. On ihan sama miten vihreää mössöä blenderissään vatkaa, ei näytä jälkeen kuva siltä miltä pitäisi. 

Tässä iässä laihtuminen tarkoittaa sitä, että tissien täyte siirtyy mahaan ja takapuoleen ja muotoilevat sukkahousut nostavat mahamakkarat kätevästi pallean ympärille. 

On myös enemmän kuin todennäköistä että se R-kioskin jonossa silmiäni uskomattoman kauniin sinisiksi kehunut mies on joko äärimmäisen likinäköinen tai sitten (vielä todennäköisempi vaihtoehto) huolella yläluomiini sutimani sininen eyelineri on jo siirtynyt alaluomille niin kuin se roikkuvien silmäluomien ansiosta tässä iässä vaivattomasti tekee. 

Pääsin käymään ulkomailla. Oli lämmintä ja aurinkoa ja komeita miehiä. Semmoisia, jotka katsovat naista kuin aarretta, ne etelämmässä osaavat sen taidon jotenkin paremmin kuin täällä marketin pihoilla kulkevat.  

Nuorempana sitä olisi saattanut mennä sekaisin semmoisesta huomiosta. 

Sitä oikein ystävän kanssa innostuttiin ajatuksesta, että jos läikähtäisi rinnassa edes hetken semmoinen pulputtava ilo, mikä tulee, kun tulee nähdyksi. 

Niinhän siinä kuitenkin kävi, että muutaman kuohuvan jälkeen huomasin tarkkailevani ohikulkevien pariskuntien koiria ja erityisesti koirien anaalirauhasten kuntoa. Eipä olisi arvannut. 

Kaikista raadollisinta on ehkä kuitenkin seurata oman murrosikäisen tyttären kanssa televisiosta parinmuodostusohjelmia. Niitä, missä on sokkotreffejä ja laitetaan ruokaa ja annetaan pisteitä treffiseurasta. 

Tytär pistää valitsemaan treffiseuralaisista parhaan. Valitsen sen jolla on parasta ruokaa tarjolla. Sanon, että siinä oli sitä jotain ja annan tyttären luulla, että silmissä vaikka oikeasti lautasella. Ei viitsi tyttäreltä viedä naiseksi kasvamisen iloa. 

Hiukan kateellisena kuuntelen teinihuokailua kun nuori Anakin Skywalker suutelee kaunista tyttöä enkä viitsi paljastaa mitä komealle Anakin Skywalkerille lopulta tarinassa tapahtuu, ei se omakaan äitini kertonut. Antoi vaan ymmärtää, että ruuhkavuosissa on ihan tarpeeksi kestämistä. 

Että riemullista reippaasti myöhästynyttä naistenpäivää vaan kaikki kanssasisaret! Jos ei jooga tapa niin ainakin siellä voi tirkistellä takarivissä notkeita nuoria miehiä. 

Kirjoittaja on lammilainen lampuri, joka luuli downshiftaavansa.
hertta@lampaan.fi

Päivän lehti

27.5.2020