Uutiset

Hollanti kiri Suomen ohi Linna Golfin EM-kilpailuissa

Suomen EM-joukkue sai kokea golfpelin armottomuuden torstain ottelussaan Hollantia vastaan. Kierroksen puolivälissä kaikki näytti vielä hyvältä isäntämaan vinkkelistä, mutta Hollanti kehitti huikean loppukirin, jolla se vei ratkaisun jatkorei’ille asti. Ratkaisurooliin nousi lopulta Linus Väisäsen ja Jeroen Krietemeijerin välinen ottelu, joka kääntyi hollantilaisen eduksi toisella jatkoreiällä. Loppulukemat olivat lopulta 3,5–1,5 Hollannin hyväksi.

Väisänen oli tappion jälkeen murheissaan.

– Päästin kaverin peliin mukaan tyhmillä virheilläni. Peli ratkesi lopulta toisella jatkoreiällä, kun hän laittoi reilun kolmemetrisen putin sisään ja minä missasin oman metrin puttini, Väisänen totesi.

Tappiosta huolimatta Väisäsen pelissä oli paljon hyvääkin.

– Pelasin hyvää golfia. Kärsin ensimmäisen reikätappioni vasta 14. reiällä. Siihen asti käytin paikat hyvin hyväkseni, Väisänen jatkoi.

Suomen joukkueen ainoan voittopisteen toi Kristian Kulokorpi 2/1-voitollaan. Tamperelainen Kulokorpi hallitsi ottelua alusta alkaen.

– Löin palloa hyvin, ja sain laitettua painetta vastustajalle. Pääsin puttaamaan oman puttini yleensä ensin reikään ja hän joutui upottamaan monta vaikeaa tasausputtia. Matsi oli koko ajan hyvin hallinnassa, Suomen joukkueen kuopus kertoi.

Voittoja kaivataan

Päävalmentaja Staffan Johansson yritti tappiosta huolimatta etsiä positiivisia asioita Hollanti-ottelusta. Hän korosti etenkin sitä, että pelaajien pitää osata ottaa oppia tästäkin tappiosta, jotta ensi kerralla vastaavaa loppuhetkien sulamista ei pääse tapahtumaan.

– Reikäpelissä kymmenen ensimmäistä reikää eivät ole ne tärkeimmät, vaan viisi viimeistä. Menetimme otteen pelistä, ja sitä on vaikea saada enää uudestaan kiinni. Päät myös hieman painuivat loppurei’illä, mutta sitä on helppo arvostella sivusta. Kentällä olet yksin. Pelasimme kuitenkin niin hyvin, että voimme voittaa kaksi jäljellä olevaa ottelua, Johansson järkeili.

Suomen joukkue pelaa perjantaina Portugalia vastaan. Suomen pitää voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa, jotta se pääsee mukaan ensi vuoden EM-kilpailuihin.

Suomen ja Hollannin kohtaamisen ohella Linna Golfissa nähtiin monta muutakin jännittävää ottelua. Parhaiten päivästään selvisivät Englanti, Irlanti, Skotlanti ja Espanja, jotka selvittivät tiensä perjantaina pelattaviin välieriin.

EM-kilpailut jatkuvat perjantaiaamuna kello 8.00. Suomen ja Portugalin välisen ottelun lähtöajat ovat kello 11.00:sta eteenpäin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic