Uutiset

Homehumpalle loppuvihellys!

FC Hämeenlinna on pyöritellyt melkoista Pulleri-humppaa, jossa ei ole kaihdettu sivu-, väli- eikä taka-askeliakaan. Erinäisille varpaillekin on tallottu älämölöstä päätellen.

Nyt FC:n taustapiireineen on aika katsella peiliin ja kiillottaa homeen syömää imagoaan ihan itse. ”Ulkopuolisten tahojen” ja ”julkisuuden” syyttely on turhaa ruikutusta. Jokainen hämeenlinnalainen on kaupungin jäsen, ja siten osallisena kaupassa. Viestimetkin tekevät vain omaa työtään.

Kuntalaiset rahoittavat kaupungin toimintaa veronmaksajina, ja kaupungin johto sekä virkamiehet ovat heidän palvelijoitaan. Kabineteissa kähmintä hyvien veljesten seurassa ei saisi kuulua nykyaikaiseen avoimeen ja läpinäkyvään hallintomalliin. FC:n jäsenten olisi kyllä syytä huolestua seuransa hallintomallista. Seuran johto on tarpeen mukaan vaihdettavissa – vai onko?

Vaikka Suomi onkin kehittynyt pohjoismainen demokratia ja maailman vähiten korruptoitunut maa, pientä loiskiehuntaa tuppaa joskus syntymään. Tällöin vapaa ja valpas media toteuttaa toivottavasti yhteiskunnallisen vahtikoiran tehtäväänsä. Tässä sillä ovat tukena kriittiset vastaanottajat.

FC Hämeenlinna kieltäytyi aluksi kommentoimasta kauppaa julkisuudessa, mutta Hämeenlinnan Viikkouutiset sai kuitenkin muuhun toimitukselliseen aineistoon nähden mammuttihaastattelun puheenjohtaja Arto Viljaselta. Valitettavasti terävä toimittaja unohti nimensä pois jutun alta. Kaupungin kantakin jäi kysymättä, kai kiireen tai tilanpuutteen vuoksi?

Pallo on pyöreä, totesi vanha kansakoulunopettajani, kun joku onneton onnistui sössimään selvän tilanteen kentällä. Jalkapallo on kuitenkin maailman hienoin ja pelatuin joukkuelaji. Se on junnuillekin upea harrastus.

Toivotan FC Hämeenlinnalle junnuista senioreihin reilua peli-iloa fudiksen parissa sekä kauniin kesäisiä pelikelejä! Kyllä se keltaisen kortin vilautus vähitellen unohtuu.

Antti Vuojola

offsider

Hämeenlinna