Uutiset

Homeongelma toi Schwarzeneggerille oikeushaasteen

Toimintaelokuvista tuttu Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger on haastettu oikeuteen homevaurioista kärsivän talon vuoksi.

Haaste liittyy kiinteistökauppaan, jossa Schwarzenegger myi Los Angelesin seudulla sijaitsevan talonsa kahdeksalla miljoonalla dollarilla eli noin kuudella miljoonalla eurolla.

Ostajan mukaan senaattori valehteli kiinteistön kunnosta kaupantekohetkellä. Haasteessa sanotaan, että Schwarzenegger ja hänen vaimonsa piilottelivat uima-altaan ja tenniskentän vaurioita sekä rakennuksen elokuvahuoneen homeongelmaa.

Kiinteistökauppa tapahtui syyskuussa, mutta oikeushaaste jätettiin losangelesilaiseen oikeusistuimeen vasta joulukuussa. Ostaja ei ilmoittanut vahinkojen arvioitua määrää.

STT-AFP

Klonkulla skitsoidi persoonallisuushäiriö

Mikä Klonkkua vaivaa? Nyt tähän kysymykseen on saatu vastaus, sillä brittiläiset lääketieteen opiskelijat tekivät diagnoosin Taru sormusten herrasta -saagan otukselle.

Tulosten mukaan Klonkku kärsi skitsoidista persoonallisuushäiriöstä. Lontoon University Collegen tutkijaryhmän mukaan diagnoosi on varsin selvä.

Klonkku.

– Klonkku täyttää seitsemän yhdeksästä kriteeristä, joilla määritellään skitsoidi persoonallisuushäiriö. Tämä onkin ilmeisin diagnoosi, jos Klonkun ongelmat on luokiteltava, sanoo hanketta johtanut tohtori Elizabeth Sampson.

Klonkun luonteeseen liittyvät esimerkiksi epäsosiaalisuus, vihamielinen käytös, oudot mielenkiinnon kohteet sekä tunteiden ailahtelevuus.

Myönteinen uutinen otuksen kannattajille lienee se, että Klonkku ei kaksijakoisesta luoneestaan huolimatta sairastanut jakomielitautia. Näin oli muun muassa siksi, että otuksen molemmat minät – paha Klonkku ja kiltimpi Smeagol – olivat samaan aikaan tietoisia toisistaan. Vakavimmissa sairauksissa toinen minä ei yleensä tiedä toisen olemassaolosta.

Klonkun mulkosilmät ja suuri laihuus viittaavat tutkijoiden mukaan siihen, että se kärsi myös kilpirauhasen sairaudesta.

STT-Reuters

Brittisoltun kehnompi vitsi

Brittiläinen sotilas saattaa katua temppua, jonka hän tuli tehneeksi nautittuaan miestä väkevämpää. Kersantti oli naamioitunut rykmenttinsä kekkereihin arabialaiseksi itsemurhaterroristiksi. Ei tämä vielä mitään, mutta sankari sai päähänsä lähteä toikkaroimaan tässä asussa kylille.

Niinhän siinä kävi, että sotilas aiheutti laajan hälytyksen Britannian Aldershotissa. Paikalle kiisi muun muassa 15 poliisiautoa.

Kessu oli koristellut takkinsa johdoilla ja takin alle kiinnitetyillä kynttilöillä. Hän onnistui näin jäljittelemään vartaloon kiinnitettyjä räjähteitä.

Uutistoimisto AFP ei kertonut uutisessaan, millaiset rapsut kersantti sai tempauksestaan.

STT-AFP

Takaperinjuoksussa ennätys

Malesialainen sähköinsinööri on saavuttanut kovan tuloksen takaperinjuoksussa. S. Moganasundar koikkelehti selkä edellä 30 kilometriä aikaan 3 tuntia, 30 minuuttia ja 35 sekuntia.

Tulos on lajissaan Malesian ennätys. 22-vuotias sankari teki ennätyksen Ipohin kaupungin stadionilla.

– Olen iloinen, että tein tämän. Olen aina halunnut saavuttaa jotain merkittävää elämässä, insinöörimies iloitsi.

STT-AFP

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic