Uutiset

Honka kokoaa kriisikokousta

Maakunnan päättäjien pöydissä on kohistu jo pari viikkoa erikoissairaanhoidon odotettua huonommasta taloustilanteesta. Viimeksi maanantaina asiasta puhuttiin sekä Hämeenlinnan kaupunginhallituksen että Kanta-Hämeen maakuntahallituksen kokouksissa.

Molempien kokousten sävy oli huolestunut. Esimerkiksi Hämeenlinnan kaupunki ei ole varautunut sairaanhoitopiirin lisärahoitukseen.

Maakuntahallitus sai eteensä viime viikon kuntajohtajakokouksen muistion, joka on tavallista räväkämpää tekstiä. Maakuntajohtaja Juhani Honka myöntää, että asia on herättänyt ”kovin paljon polemiikkia”.

-Kuntajohtajat vetosivat, että sairaanhoitopiirin hallituksen on välittömästi informoitava jäsenkuntia taloustilanteestaan ja johtamiskriisistään, Honka sanoo.

Maakuntahallitus velvoittikin Hongan valmistelemaan sairaanhoitopiirin tilanteen vuoksi yhteiskokousta, johon osallistuisivat maakuntahallituksen ja sairaanhoitopiirin hallituksen lisäksi jäsenkuntien kunnanjohtajat.

-Valmistelu on tehtävä siten, että kokous toteutuisi mahdollisimman pikaisesti, Honka sanoo.

Maakuntahallitus ja sairaanhoitopiiri ovat aiemmin ideoineet myös maakunnallisen terveydenhuollon palvelurakenneselvityksen tekemistä. Maanantaina maakuntahallitus kuitenkin päätti kunnanjohtajakokouksen ohjeistuksen mukaisesti, että selvitys jätetään hetkeksi odottamaan akuutimpien ongelmien hoitoa.

-Kunnanjohtajat vetosivat hyvin vahvasti siihen, että sairaanhoitopiirin talous- ja johtamiskriisi on mitä pikimmin saatava pois järjestyksestä. Vasta sen jälkeen voidaan keskustella siitä, millaisia selvityksiä tarvitaan, Honka sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic