fbpx
Uutiset

Hope käynnisti toimintansa myös Hämeenlinnan seudulla

Sitä helposti vain sinnittelee, sinnittelee ja sinnittelee. Kovilla on koko perhe, kun rahaa ei syystä tai toisesta ole.

Hope tuo toivoa sinnitteleville. Hope, yhdessä ja yhteisesti ry on hyväntekeväisyysyhdistys, joka haluaa auttaa erityisesti lapsiperheitä. Hopen Hämeenlinnan seudulle toi Parolassa asuva Eveliina Hostila. Hän aloitti toiminnan tammikuussa ja tiimiläisiä on tarttunut mukaan jo toistakymmentä.

– Tuntuu siltä, että ihmiset haluavat mielellään auttaa. Se on hienoa. Moni on sanonut, että en viekään tavaroitani kirppikselle, vaan annan ne mieluummin hyvää tarkoitukseen.
Edelleen kuitenkin vapaaehtoisia auttajia kaivataan.

Me ja te -ajatuksesta eroon
Kahden lapsen äitinä Eveliina Hostila on nähnyt lasten eriarvoisuuden. Esimerkiksi kouluissa maailma on kova ja jo pelkästään vaatteiden perusteella lapset arvottavat toisensa.

– Sen vuoksi me otamme vain hyvää ja siistiä tavaraa vastaan.

Hostila haluaa päästä eroon ajatuksesta me ja te. Kun nähdään, että jollain menee huonosti, huokaistaan, että onneksi meillä ei mene noin heikosti.

– Mitä tahansa voi tapahtua kenelle tahansa. Toivoisin, että jos minulla olisi hätä, joku auttaisi.

Vapaaehtoistyö lähdellä sydäntä
Eveliina Hostila on koko aikuisikänsä tehnyt vapaaehtoistyötä.
Hän oli perustamassa Hämeenlinnan seudulle kaverikoiratoimintaa. Kun oma Iines-koira jäi eläkkeelle kaverikoiratoiminnasta, Hostila mietti, että jotenkin hän haluaa auttaa.

Hän näki Hopesta lehtijutun ja mietti asiaa puoli vuotta, jonka jälkeen otti yhteyttä Helsinkiin. Pian Hostila huomasi käynnistävänsä Hopen toimintaa Hämeenlinnan seudulla.

– Kai minun elämässäni vapaaehtoistyön määrän pitää olla vakio. En osaa olla muuten.

Hostilan mies on myös innostunut Hopesta ja on mukana toiminnassa.

Hopessa voi olla mukana monella tavalla. Voi esimerkiksi lahjoittaa siivous- tai lastenhoitoapua, lahjoittaa lippuja lätkämatsiin tai kulttuuritapahtumiin. Auttaa voi myös lahjoittamalla vanhoja, siistejä lastenvaatteita tai urheiluvälineitä. Idea on myös se, että lapsille voitaisiin tarjota harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi neuvotella urheiluseurojen kanssa ilmaisia paikkoja.

– Mukana voi olla myös esimerkiksi siten, että kuskaa lapsia harrastuksiin tai antaa kerran kuussa yhden päivän omasta ajastaan ja tekee lasten kanssa jotakin kivaa.

Eveliina Hostila muistuttaa, että kaikille löytyy tekemistä ja monenlaista osaamista tarvitaan. Erityisen iloinen Hostila on varastotiloista, jotka Hope sai Lasten liikunnan tuki ry:n toimitiloista vanhan Wetterhoffin talosta.

– Aivan upeaa.

Varastotilat mahdollistavat esimerkiksi vaate- ja harrastusvälinekeräyksen, koska on paikka, jossa lajitella ja säilyttää tavaraa.

Suoraan voi ottaa yhteyttä
Hope tekee yhteistyötä sosiaalityön ja seurakuntien kanssa. Viranomaisten kautta etsitään apua tarvitsevia perheitä, mutta yhteyttä voi ottaa suoraan yhdistykseen.

– Perheet voivat ottaa myös suoraan meihin yhteyttä, jos on avun tarvetta. Se voi olla myös lyhytaikaista tarvetta apuun muuttuneen elämäntilanteen vuoksi.

Lapsiperheiden ohelle Hope auttaa laitoksissa eläviä lapsia lastenkodeissa ja vastaanottokodeissa.

Hopen toimintaan kuuluu erityisesti se, että apu menee suoraan perille.

– Viemme itse tavarat niitä tarvitseville tai sosiaalitoimisto antaa ne.

Hopen toimintaan kuuluu vahvasti vaitiolovelvollisuus, joka on ehdoton, vaikka kyseessä on yksityisten ihmisten perustama yhdistys. (HäSa)

Menot