fbpx
Uutiset

Hopea maistui HPK:n naisille

Tiukkaa vääntämistä Salohallin yli 1700 katsojan edessä.

LP Viesti sai lopulta kunnon vastuksen Hämeenlinnan Pallokerhosta tämänvuotisissa naisten lentopalloliigan finaaleissa. Pitkäperjantaina pelattu viides finaaliottelu oli loppuun saakka jännittävä kamppailu, jonka väänsi voitokseen lopulta kotijoukkue viidennen erän huikealla kirillään. HPK nimittäin johti erää jo pistein 9–5, mutta loppu meni Viestille numeroin 10–1.

LP Viestin voitto tiesi sitä, että salolaiset pääsivät juhlimaan neljättä perättäistä liigamestaruuttaan voitoin 4–1.

Salolaiset näyttivät tasonsa ottelun ratkaisukäänteissä. Joukkueen ulkomaanavut Tatsiana Lapukhina, Martina Konecna ja Dubravka Stojanovic kantoivat vastuusta, mutta mainiosti pelasivat myös nuoret Hillaelina Hämäläinen ja Noora Kosonen. Libero Hämäläinen venyi finaalisarjan parhaaseen esitykseensä ja sai ansaitusti hurjat suosionosoitukset palkintoseremoniassa.

Kerhon leirissä oli hieman apeat tunnelmat mestaruustaiston ratkettua. Joukkueen kapteeni Maria Eskola arveli hopeamitaleiden lämmittävän vasta kunnon saunaillan jälkeen.

– Olisimme niin mielellämme pelanneet vielä sunnuntaina Hämeenkaaressa. Lähellä se kyllä olikin, sillä olimme hyvin mukana pelissä viidennessä erässä. Viesti halusi kuitenkin enemmän voittoa ja sai kovan tsempin päälle kamppailun lopussa.

– Meidän olisi pitänyt saada paremmin kuriin heidän vaaralliset hyökkäyksensä, mutta pelirohkeutemme ei riittänyt siihen. Kokonaisuutena jäimme kuitenkin tällä kaudella plussan puolelle. Näin vaikeaa loppukautta tämä seura ei ole aiemmin kokenut, passari Eskola muistutti.

Myös yleispelaaja Lauren DeGirolamo olisi halunnut haastaa Viestin vielä kerran Hämeenlinnassa.

– Olisi ollut hauska nähdä, minkälainen olisi ollut seuraava kohtaamisemme. Kausi olisi ollut hieno päättää mestaruusjuhliin, mutta ihan hyvä saavutus oli hopeakin, DeGirolamo sanoi.

“Kaaduimme saappaat jalassa”

HPK:n päävalmentaja Kai Stenius harmitteli joukkueensa otteen repsahtamista päätöserässä. Vastustaja sai ottelussa jo aiemminkin hyviä pisteputkia.

– Hallitsimme viidettäkin erää jo hyvin, mutta hyökkäysrohkeutemme petti. Torjunta- ja puolustuspeliimme olen kuitenkin tyytyväinen. Kaaduimme lopulta saappaat jalassa, Stenius kuvaili.

Steniuksen pesti Kerhon peräsimessä päättyi perjantaina. Kahden välieräottelun jälkeen HPK:n valmentajaksi pestattu Stenius jatkaa maanantaista alkaen tyttöjen maajoukkueen luotsina.

– Tämä oli erittäin hieno projekti, sillä näin kovia pelejä en ole päässyt valmentamaan maajoukkueen ykkössarjaotteluissa. Painepelit ovat aina todella haastavia valmentajille. Tästä on todella hieno jatkaa ensi viikolla kohti Romaniaa ja EM-karsintapelejä, Stenius suunnitteli.

Sarna kehui Kerhoa

LP Viestin päävalmentaja Teemu Sarna huokaili tyytyväisenä mestaruuden ratkettua kotiyleisön edessä. Kokenutta lentopallomiestä lämmitti joukkueensa huikea nousu viidennen erän sillasta.

– Vastaanottomme toimi tänään hyvin ja sillä me saimme paljon aikaan. Kerhokin taisteli todella hienosti varsinkin pitkissä palloissa. Kyllä tämä kamppailu oli finaalisarjan paras peli, Sarna summasi.

Myös Sarna johti joukkueensa peliä viimeisen kerran pitkäperjantaina.

– Ensi kauden kuviot ovat vielä auki. Se on kuitenkin jo aika varma, että jatkan valmentamista Euroopassa, vitsaili Sarna. (HäSa)

Asiasanat

Menot