Uutiset

Hopeat kaulassa kotimatkalle

Vain yksi oli parempi.

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret sijoittuivat lopulta toiseksi jääkiekon nuorten maailmancupissa. Kerho kärsi lauantaina finaalitappion turnauksen järjestäneelle Omsk Hawksille. Venäläisten voittolukemat olivat lopulta 2–0 (1–0, 1–0, 0–0).

– Matsi oli taas kaikin puolin tasainen. Päällimmäinen fiilis on tällä hetkellä se, että niin sanotusti ketuttaa. Lahjoitimme yhden maalin ja yksi maali tuli rankkarista. Toisaalta on vaikea voittaa, jos et itse tee yhtään maalia. Voimme kuitenkin tulla takaisin Suomeen pystyssä päin, sanoi HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Omsk meni johtoon avauserässä ajassa 13.26, kun Kirill Semenov onnistui ujuttamaan kiekon rankkarista ohi HPK:n maalivahdin Joonas Toivosen. Rankkariin johtanut rike näytti ainakin tv-kuvasta heppoiselta.

– Ehkä, mutta enemmän jossiteltavaa jäi siitä, että kiekko näytti ensin osuvan meidän veskariimme, jonka jälkeen pelaaja laittoi kiekon sisään reboundista. Se on kuitenkin jossittelua. Vastustaja teki kumminkin kaksi maalia, ja me emme yhtään. Lisäksi tuomarilinja oli mielestä erittäin hyvä, Salo kehui ottelun tuominneita Tobias Björkiä ja Eugene Romaskoa.

Hyvä anti

Salo oli tyytyväinen Kerhon viikkoon Omskissa.

– Kausi on nyt vasta alkamassa, mutta me saimme jo todella kovia pelejä, joissa oli panosta. Saimme oikeaa oppia. Pystyimme olemaan rohkeita, ja joukkueena pelaaminen oli hyvää. Pelisapluunaan voimme luottaa, valmentaja uskoi.

Pelit näyttivät kiekkomiehelle myös sen, missä kerholaisten pitää mennä vielä eteenpäin.

– Täytyy analysoida vähän paremmin, kun pääsemme kotiin, mutta henkilökohtaisessa taidossa meidän pitää vielä pystyä selvästi parantamaan. Kaikkiin ratkaisuihin pitää saada lisää nopeutta. Joudumme heittämään liu’ulle, kun teemme ratkaisuja. Niitä ei pystytä tekemään luistelusta. Sen se vaatii huipputasolla, ja nämä pelit sen myös näyttivät. Niihin kannattaa ruveta panostamaan, Salo mietti.

Turnauksen voittajajoukkue oli hyvä.

– Omskissa oli paljon yksilötaitoa. Lisäksi se pelasi loppujen lopuksi todella fiksusti. Se oli pelin alla ja odotti saavansa riistoja keskialueella tai omalla alueellaan. Sen jälkeen se oli valmis hyökkäämään vastaan. Siihen Omskilla riitti taitoa. Hyökkäyspäässä joukkue haastoi heti maalille, jos sille antoi yhtään tilaa, Salo kehui.

HPK:n Joona Monto valittiin ottelun jälkeen myös turnauksen tähdistöön. Kerho keräsi päätösseremoniassa kiitosta. Turun Palloseuran SM-liigassa mestaruuksiin luotsannut valmentajalegenda Vladimir Jursinov äityi hehkuttamaan hämeenlinnalaisia suomeksi.

– Loistava joukkue. Kiitos paljon, Jursinov sanoi täyden hallin edessä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020