fbpx
Uutiset

Hovi ja Stoltenberg Ruotsin turnaukseen

HPK:n hyökkääjä Venla Hovi ja puolustaja Jutta Stoltenberg ovat ryhmässä, jonka päävalmentaja Pekka Hämäläinen nimesi neljän maan turnaukseen Ruotsiin.

Naisten maajoukkue kokoontui viime perjantaina viimeistelyleirille ja leiriryhmästä tiivistettiin lopullinen 20 pelaajan turnausjoukkue. Leirinsä päätteeksi naisleijonat kohtasivat HIFK:n C-juniorit, jotka olivat parempia maalein 3-0.

Nyköpingissä Suomi kohtaa keskiviikkona avausottelussa Kanadan. Mukana kovatasoisessa turnauksessa ovat lisäksi Ruotsi ja USA. Kaikki kohtaavat kertaalleen toisensa ja sunnuntaina pelataan sijoitusottelut eli naisleijonille tulee neljä ottelua.


Teemu Rautiaiselle myös näyttöpaikka

HPK:n hyökkääjä Teemu Rautiainen on nostettu alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa neljän maan turnauksen Vaasan seudulla. Torstain avausottelun Venäjää vastaan Suomi pelaa Pietarsaaressa. Mukana ovat myös Ruotsi ja Tshekki.

Turnaus on U20-ikäluokan viimeinen kansainvälinen näyttöpaikka ennen MM-turnausta, joka pelataan vuodenvaihteessa Kanadassa.

HPK:sta hyökkääjä Otto Paajanen valittiin jo alun perin turnausjoukkueeseen. Päävalmentaja Raimo Helmisen ryhmästä joutuvat jäämään pois ainakin Joonas Donskoi (Kärpät) ja Joel Mustonen (Skellefteå).

Suomen maajoukkueet pelaavat loppuviikon aikana laajalla rintamalla eri puolilla Eurooppaa. Syyskauden vilkkaimman maajoukkueviikon aikana kaukalossa on seitsemän eri maajoukkuetta.

HPK:sta alle 18-vuotiaiden maajoukkueisiin valittiin Venäjälle maalivahti Kiira Laine ja Sveitsiin puolustaja Juuso Vainio. U17-maajoukkueen Tshekki-otteluihin nimettiin maalivahti Juuse Saros. (HäSa)

Menot