fbpx
Uutiset

Hovioikeuskin hylkäsi syytteet bändikoulujutussa

Turun hovioikeuden tuomion mukaan kolme Suomen Rockopiston entistä työntekijää eivät ole syyllistyneet opiston väittämiin rikoksiin.

Hovioikeus piti näin voimassa Hämeenlinnan käräjäoikeuden aiemman tuomion.

Kahta Rockopistosta irtisanoutunutta opettajaa syytettiin yrityssalaisuuden rikkomisesta ja petoksesta. Opettajat perustivat syksyllä 2007 kilpailevan Rocktehdas-opiston ja markkinoivat uutta opistoaan Suomen Rockopiston aikaisille opiskelijoilleen. Rockopiston mukaan miehet olivat hankkineet oppilaiden osoitetiedot laittomasti Rockopiston oppilasrekisteristä.

Niin käräjä- kuin hovioikeudenkaan mukaan tästä ei ollut näyttöä. Miehet itse kertoivat saaneensa yhteystiedot suoraan oppilailta ja henkilötietojen perusteella julkisilla puhelin- ja sähköpostitiedusteluilla.

Yhtä entistä Rockopiston opettajaa, joka ei ole mukana Rocktehtaan toiminnassa, syytettiin petoksesta. Kaikkien kolmen petossyytteet perustuivat kiistaan pitämättä jääneistä oppitunneista perityistä palkoista. Sekä käräjä- että hovioikeus eivät löytäneet perusteita syytteille.

Suomen Rockopiston taustalla olevan Nuottiavain oy:n yksi omistajista Harri Aaltonen ei osannut vielä perjantai-iltana sanoa, aikovatko he hakea tuomiosta valitusoikeutta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Molemmilla bändikouluilla on toimipiste mm. Hämeenlinnassa. (HäSa)

Menot