Uutiset

Höyrypesukoneiden myynti kasvaa tasaisesti

Pesukonemaailman ferrari, höyrypesukone, alkaa olla jo tavallisten kuluttajien saatavilla. Vielä muutama vuosi sitten höyrypesukoneesta sai pulittaa reilusti yli tuhat euroa, sanoo kodinkonemyyjä Jari Järvinen Hämeenlinnan Expertiltä.

-Meillä mustan LG:n koneen saa omakseen 1000 eurolla, valkoinen maksaa 700-800 euroa. Vielä pari vuotta sitten valkoinen maksoi 500 euroa enemmän. Höyrypesukoneita on lisäksi ainakin Whirlpoolilla.

-Vielä hinta on silti hieman liian korkea suurelle ostajayleisölle. Pääosin ostajat ovat melko konservatiivisia, tietää Järvinen.

Hinta on kuitenkin tulossa jatkuvasti alaspäin. Hämeenlinnalainen Leena Kaartinen aikoo vielä pitkittää ostopäätöstään muutaman vuoden, mutta uusi pesukone on jo alustavasti päätetty.

-Kyllä se tuollainen höyrypesukone luultavasti on. Hinta on vielä aika korkea, mutta toivottavasti se halpenee, kun useammat valmistajat saavat omat höyrypesukoneensa markkinoille, tuumaa Kaartinen.

Höyrypesukoneita myydään Jari Järvisen mukaan tasaisena virtana. Eniten niistä ovat innostuneet ennakkoluulottomat lapsiperheet, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta.

Kodinkonemyyjä sanoo höyrypesukoneen vahvuuksiin kuuluvan sen, että höyry myös desinfioi ja tappaa bakteerit. Siksi se on omiaan allergisille ja herkkäihoisille.

Höyrypesukone tarvitsee toimiakseen myös vettä, sillä pelkällä höyryllä lika ei kulkeudu pois pyykistä. Vesi huuhtelee epäpuhtaudet viemäriin. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020