Uutiset

HPK-akatemia haluaa kovia pelejä

HPK-naisten akatemiajoukkue on valmiina sunnuntaina käynnistyvään lentopallon ykkössarjaan. Sarja-avauksessaan joukkue kohtaa Elenia-areenassa kello 19 pelattavassa ottelussa helsinkiläisen HEL Volleyn ykkösjoukkueen.

Kerhon nuori kokoonpano tekee tälläkin kaudella tiivistä yhteistyötä seuran liigajoukkueen kanssa. Joukkueelle ei ole asetettu liian kovia tavoitteita, vaan tärkeintä on pelaajien kehittäminen.

– Totta kai joukkue lähtee voittamaan jokaista ottelua, mutta pääasiallinen tavoitteemme on viedä pelaajia eteenpäin kovilla harjoituksilla ja peleillä. Ykkössarjan pelit ovat tärkeitä vääntöjä myös liigajoukkueessa vähän peliaikaa saaville pelaajille. Ykkössarjassa riittää pelattavaa pitkälle kevääseen saakka, sillä kahdessa lohkossa pelattavien alkusarjojen jälkeen pelataan jatkosarjat ja pudotuspelit, kertoo HPK:n urheilutoimenjohtaja Ari Viitala.

HPK:ta valmentaa tällä kaudella italialainen Flavio Rocca. Apunaan hänellä on entinen liigapelaaja Sari Seppänen-Vekka.

Rocca uskoo joukkueensa olevan parhaimmillaan vasta keväällä.

– Kehitystyömme on vasta alussa, mutta siinähän se tärkein pointti nuorten valmentamisessa onkin. Valmentajan ja joukkueen pitää edetä askel kerrallaan ja tehdä kovasti töitä. Toivottavasti se palkitaan, sillä meillä on muutamia lupaavia pelaajia, joilla on lahjoja edetä pitkällekin, Rocca uskoo.

Kerhon akatemiavalmennus on mieluinen pesti Rocalle.

– HPK on hyvä seura, jossa tehdään töitä tosissaan naislentopallon hyväksi. Akatemialle ei ole kasattu paineita, mutta sehän sopii minullekin hyvin, sillä minulla ei ole vielä oikeastaan minkäänlaista kuvaa ykkössarjan tasosta. Onneksi minulla on apunani Sari, jolle suomalainen naislentopallo on todella tuttua, Rocca nauraa.

Seppänen-Vekka on tuttu hämeenlinnalaisille lentopalon ystäville. Vanajan RC:n liigajoukkueessa vielä syyskaudella 2008 pelannut Smedu on ollut Kerhon mukana vasta kolmisen viikkoa.

– Ville Kalliomäki (HPK-naisten toiminnanjohtaja) soitti ja pyysi joukkueen avuksi. Ihan kivaahan tämä on taas pitkästä aikaa, sillä en ole ollut lentopallon parissa urani päättymisen jälkeen. Meno Kerhossa on pirteää ja meillä on ihan kehityskelpoinen joukkuekin, Seppänen-Vekka pohtii.

HPK:n joukkueessa pelaavat liigaringin farmisopimuksella Roosa Nieminen, Oona Yli-Pekkala, Noora Venho ja Pihla Pelkiö sekä akatemiapelaajat Aino Prittinen, Maria Ylihonkaluoma, Moona Mäkelä, Essi Hirvioja, Martta Lemola, Karoliina Viitaniemi, Minttu Lemola, Sanni Salmi ja Silja Kosonen. HäSa

Asiasanat