fbpx
Uutiset

HPK-akatemialle niukka voitto Raisiosta

Lentopallon hienouksia ei liiemmälti nähty HPK-akatemian ja Raision Urheilijoiden välisessä naisten ykkössarjan ottelussa sunnuntaina Elenia-areenassa. Molemmat joukkueet tekivät pelin aikana paljon helppoja virheitä, mutta HPK:n onnistumiset viidennen erän ratkaisupalloissa päättivät pelin erälukemiin 3–2 (25–19, 18–25, 24–26, 26–24, 15–13).

Pääosin A-juniori-ikäisistä pelaajista koostuva HPK:n nuori joukkue oli koko pelin ajan pahoissa vaikeuksissa syötön vastaanoton kanssa. Raisiolaisten vaihtelevat syötöt tekivät tuhojaan etenkin toisessa erässä, jonka vieraat veivät selvästi nimiinsä. Pahiten kotijoukkuetta syötöillään kurittivat RaisU:n hakkuri Maria Melkko ja keskitorjuja Elina Mäkelä.

HPK:n pelin vahvuudet sunnuntaina olivat hyvässä torjunnassa. Etenkin passari Oona Yli-Pekkala oli hyvin hereillä verkolla. Hyvä torjuntapeli oli myös HPK-valmentaja Luca Nidasion mieleen.

– Torjuntapeli on meidän ehdoton vahvuus tänään. Vaikka siinä tuli totta kai muutamia virheitä, niin se oli silti hyvällä tasolla. Lisäksi iskulyönneissä oli ajoittain hyvää tekemistä. Ratkaisupalloissa meiltä kuitenkin puuttuu tappajanvaistoa. Mutta tytöt ovat nuoria, he kehittyvät siinäkin asiassa koko ajan, Nidasio analysoi.

Voitosta tulleet kaksi sarjapistettä tyydyttivät Nidasiota, mutta pelin taso ei valmentajan silmää miellyttänyt. Syykin tahmealle esitykselle löytyi.

– Pelasimme eilen, ja osa tytöistä oli aika väsyneitä. Kaksi pistettä on ok, kolme pistettä olisi tietysti ollut kiva, mutta kaksikin pistettä on parempi kuin nolla, Nidasio pyöritteli.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa kahden viikon päästä. Alkusarjan viimeisessä kotiottelussa itsenäisyyspäivänä vastaan asettuu Eura. Sitä ennen joukkue ehtii harjoitella, ja Nidasiolla olikin selvät sävelet harjoitusten aiheesta.

– Meillä on nyt hyvää aikaa harjoitella vastaanottoa. Yleisesti ottaen pelaajat ovat kehittyneet tällä kaudella valtavasti ja he kehittyvät varmasti jatkossakin, hän päätti. HäSa

Asiasanat

Menot