Uutiset

HPK aloittaa yhtiöitymisen

Hämeenlinnan Pallokerhon pitkään suunniteltu yhtiöityminen nytkähti perjantaina eteenpäin, kun seura ilmoitti aloittavansa tammikuussa osakeannin. Yhtiöitymissuunnitelman mukaan HPK:n Kiekkoilun Tuki Oy muuttuu HPK-Liiga Oy:ksi. Osakeannin tavoitteena on kerätä 1,2 miljoona euroa uutta pääomaa nykyisen lisäksi.

– Olemme tehneet vahvaa taustatyötä jo vuoden ajan ja valmistelleet huolella tätä prosessia. Olemme samalla hakeneet elinkeinoelämältä tukea yhtiöitymisellemme. Tavoittelemme 1,2 miljoonan euron kokonaisuutta. Alustavia neuvotteluita on käyty siten, että meillä on noin kaksi kolmasosaa tavoitteesta sovittuna – ei virallisesti, mutta läpikäytynä ja lupauksina, kertoo HPK-Edustusjääkiekko ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen.

Vahva yhtiö

Puheenjohtajan mukaan HPK:n ajatukset on otettu seutukunnassa hyvin vastaan huolimatta Suomessa vallitsevasta vaikeasta taloustilanteesta.

– Kriittinen massa meillä on takana. Täytyy kiittää hämeenlinnalaista elinkeinoelämää, sen edustajia ja myös yksityisiä henkilöitä, jotka ovat hienoon yhtiöömme lähdössä mukaan.

Hietasen mukaan Hämeenlinnaan saadaan rakennettua erittäin vahva jääkiekkoliigan osakeyhtiö.

– Tavoitteena on ennen kaikkea turvata HPK:n huippukiekon tulevaisuus myös tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Olemme pitkään toimineet ry-pohjalta, mutta nyt on oikea hetki ja aika tehdä yhtiöitymispäätös. Ry-pohjalta olisi aika vaikea pyörittää loputtomiin näin isoa taloudellista organisaatiota, jolla on merkittävä määrä myös työntekijöitä, puheenjohtaja kertoo.

HPK:lla on tavoitteena muuttua osakeyhtiöksi vapun tienoilla vaihteessa. Sen jälkeen seuralla on aikomuksena järjestää myös yleisöanti.

– Tarkoitus on, että jokaisella on mahdollisuus ostaa osake ihan samanlaisella omistajuusoikeudella. Mikäpä olisi hienompaa kuin se, että täällä olisi joku päivä halli täynnä kerholaisia yhtiökokouksessa, Hietanen visio.

Yhteistyö tiivistyy

HPK tiedotti samalla, että liigaorganisaation ja juniorijääkiekon yhteistyö tiivistyy jatkossa.

HPK-juniorijääkiekon puheenjohtaja Sari Rautio muistuttaa, että HPK-perhe on kaupungissa ja koko maakunnassa tärkeä asia.

– Pelaajan ja valmentajan polku pitää saada entistä saumattomammin menemään eteenpäin. Tavoitteena on, että osa toiminnoista on jatkossa yhteisiä, vaikka meillä jatkossakin on kaksi erillistä organisaatiota. Etsimme yhteisiä toimintamalleja huipulle tähtäävässä toiminnassa, Rautio sanoo.

Sekä HPK:n junioripuoli että liigaorganisaatio kävi syksyllä tutustumassa ruotsalaisen Skellefteån toimintaan. Pienen paikkakunnan seura on noussut omalla mallillaan talousvaikeuksissa kärsivästä lilliputista kaksi edellistä mestaruutta voittaneeksi Ruotsi-kiekon jättiläiseksi.

– Otamme sieltä oppia ja teemme Hämeenlinnaan oman HPK-perheen mallin. Jatkossa emme tee vain Hämeen parasta kiekkoa, vaan Hämeestä tulee Suomen parasta kiekkoa.

Raution mukaan Hämeenlinnassa on jo tällä hetkellä yhdet Suomen parhaimmista harjoitusoloista.

– Haluamme yhteistyössä kehittää fyysisen valmennuksen keskusta, johon haemme myös muiden lajien kanssa yhteisiä malleja. Urheiluakatemia on yksi asia, joka liittyy tähän ihan keskeisesti. Haluamme, että kaikilla on Hämeenlinnassa mahdollisimman hyvät mahdollisuudet kehittää omaa urheilijan polkuaan.

HPK:n junioripuoli haluaa kasvattaa myös omia harrastajamääriään.

– Tällaisella työnjaolla uskon meidän saavan junnupuolelle lisää resursseja, jotta harrastaminen olisi entistä helpompaa ja mahdollista kaikille. Jääkiekon kustannuksista puhutaan paljon, ja haluamme, että Hämeenlinnassa on jatkossakin kohtuulliset kustannukset, jotta mahdollisimman moni tyttö ja poika voi olla mukana hienon lajin parissa, Rautio sanoo. (HäSa)

Asiasanat