Uutiset

HPK aloitti huonosti …ja kangistui lopussa

Kahden erän jälkeen Hämeenkaaressa näytti perjantaina siltä, että HPK:n lentopallonaiset eivät saa SM-liigan kotiottelustaan LP Kangasalaa vastaan pisteen pistettä.

Lopulta hyvinkin tasainen ottelu näytti kääntyvän kokonaan kotijoukkueelle, mutta ote ei kestänyt päätyyn asti. Vieraat voittivat ottelun 3–2 (22–25, 14–25, 25–14, 25–23, 13–15), vaikka HPK johti viimeistä erää jo 13–10.

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen: ensin vei Kangasala ja sitten HPK kaksi erää, mutta oikeastaan missään vaiheessa kotijoukkue ei ollut parhaimmillaan.

– HPK oli yllättävänkin vaisu. Ajattelimme, että he olisivat paremmin hereillä meitä vastaan. Kolmanteen erään he paransivat huomattavasti, mikä oli oletettavaa. Itsekin odottelin, että kyllä he sieltä vielä tulevat, LP Kangasalan libero Roosa Koskelo pohti.

Koskelo pelasi vielä viime kaudella Hämeenlinnassa, mutta hänen kautensa katkesi polven loukkaantumiseen. Uusissa maisemissa hän on viihtynyt hyvin, ja jalkakin on jo kuntoutunut.

– Olen tykännyt olla Kangasalalla, vaikka Hämeenlinna tuntuukin vielä enemmän kodilta. Mutta aikansa kutakin.

LP Kangasala on Koskelon mukaan tasainen joukkue, jossa ei ole mitään heikkoja kohtia. Ja parannusta pelaamiseen odotetaan vielä kauden edetessä.

– Mestaruudesta totta kai taistellaan tällä kaudella, Koskelo vakuuttaa.

LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen antaa liberolleen kiitosta.

– Hänen polvensa voimat eivät ole vielä ihan palautuneet, ja hän pelaa vähän toispuoleisesti, mutta hän on luonteeltaan kova urheilija. Sellaisesta tykkään. Minun ei tarvitse miettiä liberopeliä, se on kunnossa, mikä on hieno juttu.

Passipeli luettiin

Ismo Tahvanainen pohti ottelun tilastoja katsellessaan, että HPK:n vastaanoton perusteella vieraille olisi pitänyt tulla kylmää kyytiä. Niin ei kuitenkaan käynyt.

– Luimme Noora Venhon passit tänään hyvin, sillä hän pelasi aika yksipuolisesti. Saimme myös vastaanottoa syötöllä rikki sen verran, että hän joutui passaamaan takapalloa, Tahvanainen kertasi.

Vastustajan valmentaja pani merkille, että HPK:n uusia ulkomaalaisia, Nevena Iricaninia ja Sonja Klisuraa vastaan ”pystyi pelaamaan”, ja Maria Skenderkin oli hänen mukaansa vähän vaisu.

Samaa mieltä oli HPK:n valmentaja Kai Stenius. Hänen mukaansa kaikki joukkueen ulkomaalaiset eivät olleet terävimmillään.

Skender tosin teki jälleen ottelun hulppeimman pistemäärän (31), 20 pistettä enemmän kuin Kerhon toiseksi paras pistenainen.

Erityisesti Stenius manasi huonoa torjuntapeliä, vaikka sitä oltiin juuri aamulla harjoiteltu. Kangasalan keskipelaajan Sherri Williamsin 21 lyönnistä saatiin kiinni vain 1.

– Torjuntoja pitäisi tulla 6–7. Maajoukkuetason keskipelaaja ei voi pelata 1 torjunnalla, Stenius puuskahti. Hän tarkoitti todennäköisesti Laura Pihlajamäkeä.

Valmentaja pisti HPK:n aneemisuuden omaan piikkiinsä.

– Puolivaloilla ei voi mennä yhtään peliä. On kuitenkin minun tehtäväni saada siihen muutos. Keskiviikkoon asti oli vielä hyvä viikko, mutta torstaina alkoi jo näkyä velttoilu, ja nyt se jatkui, hän harmitteli.

Steniuksen mukaan joukkueesta ei juuri nyt löydy sellaista johtajaa, joka puhaltaisi kentällä porukkaan henkeä ja ottaisi homman haltuun.

– Kun vaihtopelaajia tuli kentälle, he pelkäsivät vielä enemmän kuin muut, hän sanoi.

Liberoidensa peliä molemmat valmentajat kehuivat ja arvelivat Roosa Koskelon ja Tiiamari Sieväsen olleen hyvinkin tasaväkisiä.

Tuomareille kyytiä

Ottelun tuomarointi ei ollut valmentajien, pelaajien eikä katsojien mieleen. Sekä Tahvanainen että Stenius antoivat kitkerää palautetta erityisesti rajatuomareista.

– Jos ainoa tehtävä on katsoa meneekö pallo rajan yli tai osuuko se sormiin, nyt on tarkastelun paikka, Tahvanainen arvosteli.

– Eihän rajatuomarina voi olla niin, että tekee enemmän virheitä kuin onnistumisia. Homma ei ollut yhtään hanskassa, Stenius sanoi.

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic