Uutiset

HPK avasi vuoden nopealla voitolla

HPK-naisten meno lentopallon Mestaruusliigassa ei hyytynyt vuodenvaihteeseen, vaan joukkue jatkoi vuoden 2017 ensimmäisessä ottelussaan tutulla kaavalla: nopealla 3–0-voitolla. Elenia-areenassa vieraillut Oriveden Ponnistus ei onnistunut horjuttamaan sunnuntaina sarjakärkeä, joka otti kolme pistettä vierailtaan eräpistein 25–18, 25–21, 25–21.

Kotijoukkueen keskipelaajan Michaela Madsenin mielestä Kerho ei yltänyt OrPoa vastaan parhaimpaansa, vaikka taululle komeat voittolukemat pelin jälkeen olivatkin.

– Peli oli ihan hyvä vuoden aloitus, vaikka se olikin vähän sähläämistä. Pidimme kuitenkin oman pelimme kasassa ja OrPon pelin kurissa. OrPolle peli oli ensimmäinen joulun jälkeen, eikä se päässyt meitä yllättämään, Madsen arvioi.

Madsenin mukaan kotijoukkueen otteissa näkyi kova harjoitusviikko.

– Viikko on ollut pitkä ja olemme treenanneet kovaa. Keskittymisemme oli ehkä välillä jossain muualla, mutta sekin on ymmärrettävää, kun olemme painaneet viikon ajan silmät ristissä, keskipelaaja nauroi.

HPK:n seuraava ottelu on ensi torstaina Salossa. Kerho kohtaa LP Salon nimellä Euroopan kentillä pelaavan kiistakumppaninsa CEV cupissa. Madsenin mukaan hämeenlinnalaisten ajatukset eivät kuitenkaan vielä sunnuntaina olleet europeleissä.

– Emme ole vielä edes ajatelleet sitä ottelua. Osaamme pitää ajatukset aina seuraavassa pelissä. Surkutella meidän ei kannata, mutta olisimme voineet pelata paremminkin ja voimme ottaa helpoista virheistä opiksemme.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini oli voittoon tyytyväinen.

– Pystyimme kuitenkin pitämään rytmin päällä ja se oli tärkein asia tässä pelissä. Syöttö oli hyvä, samoin torjunta-puolustuspeli ja vastaanottohyökkäys toimi säännöllisesti, joten olen tyytyväinen, Chiappini sanoi.

Harvoin omista pelaajistaan yksilöitä esiin nostava italialainen kehui tällä kertaa erikseen hyvää kautta pelaavaa liberoa Eveliina Rautiaista.

– Tänään nähtiin selvästi, miksi hänet valittiin joulukuun tähdistökentällisen liberoksi. Hän pelasi tämän pelin huipputasolla, Chiappini sanoi.

HPK:n testissä joulun jälkeen ollut yhdysvaltalainen yleispelaaja Michelle Strizak ei lopulta saanut loppukauden mittaista sopimusta hämeenlinnalaisten kanssa.

– Etsimme edelleen uutta pelaajaa. Katsotaan, mitä tapahtuu, Chiappini sanoi.

Vierasjoukkueen hämeenlinnalainen päävalmentaja Satu Natunen oli omiensa otteisiin tyytyväinen kolmen viikon pelitauon jälkeen.

– Meillä oli kolmen viikon tauko pelaamisesta ja vähän hajanainen harjoittelujakso takana. Siihen nähden olen ihan tyytyväinen, että tuollainen spiritti säilyi kentällä loppuun asti.

Natunen muistutti, että HPK on kova joukkue.

– Aika ylärajoilla täytyisi pelata, jos siltä haluaa eriä tai pisteitä ottaa. Kaikki saivat pelituntumaa ja saimme katsetta jo eteenpäin. Niihin asioihin olen tyytyväinen, mistä kopissa ennen ottelua puhuttiin, Natunen sanoi.

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic