Uutiset

HPK cupin välieriin

HPK sinetöi pääsynsä lentopallon naisten Suomen cupin välieriin sunnuntaina Säkylässä, kun se kukisti kotihallissaan pelanneen Liiga-Euran ylivoimaisesti suoraan kolmessa erässä.

Eränumerot 25–14, 25–19 ja 25–16 kertovat, ettei Euralla ollut sunnuntaina nokan koputtamista HPK:n pyörityksessä.

LP Kangasala voitti Säkylän puolivälieräturnauksen. Se nujersi sunnuntaina Pieksämäki Volleyn 3–0 (25–22, 29–27, 25–21. Kangasalan ja HPK:n lisäksi välierissä pelaavat Salon lohkossa huseeranneet LP Viesti ja Oriveden Ponnistus, jotka pelaavat oman lohkonsa voitosta maanantain tv-ottelussa.

Suomen cupin kaksiosaiset välierien alustavat pelipäivät ovat 19. ja 21. joulukuuta. Loppuottelu pelataan Vantaalla 5. tammikuuta.

”Vakuuttava esitys”

HPK pelasi sunnuntaina erinomaisen ottelun. Se voitti ensimmäisen ja kolmannen erän näytöstyyliin. Toisessa erässä hämeenlinnalaiset olivat jo viiden pinnan takaa-ajoasemassakin, mutta nousivat sieltäkin selvään erävoittoon.

– Vakuuttava esitys. Yksi ehjimmistä peleistä, jossa itse olen ollut mukana, kehui HPK:n päävalmentaja Kai Stenius.

Kerho kellisti viime viikolla LP Viestin Salossa. Steniuksen mielestä nyt hämeenlinnalaiset pelasivat kuitenkin vielä paremmin.

– Kyllä tämä oli meiltä kauden paras ottelu tähän mennessä. Kaikki osa-alueet onnistuivat. Pystyimme vastustajan vaaralliset Pauliina Vilposen ja Anna Borichevan olemattomiksi.

Kaikki onnistuivat

HPK:sta ei heikkoa lenkkiä sunnuntaina löytynyt.

– Koko joukkue onnistui. Nyt myös serbimme olivat hyviä. Sonja Klisura on ollut unten vähän unten mailla, mutta nyt hänkin pelasi vahvasti.

Kerhon ykköstykki oli kuitenkin Marina Skender, joka teki tällä kertaa ottelun parhaimmaksi saldoksi 20/+18. Kroaatti sai 26 passia ja hyökkäsi niistä 17 pinnaa. Yhden pinnan hän torjui ja syötti kaiken päälle kaksi ässää.

– Marina on omaa luokkaansa yleispelaajana. Aivan huikea pelaaja, johon voi tiukassa paikassa aina luottaa, Stenius hehkutti.

HPK:n libero Tiiamari Sievänen palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana.

– Hän haki hienoja puolustuspalloja, valmentaja kiitti.

Kangasalaa vastaan

HPK hävisi puolivälieräturnauksen avausottelunsa LP Kangasalle perjantaina erin 3–1. Kerholla on tilaisuus kalavelkojen maksuun ensi perjantaina Hämeenkaaressa, kun joukkueet ovat vastakkain Mestaruusliigan ottelussa.

– Lähtöasemamme tärkeään liigapeliin on aivan loistava. Tappio teki meille hyvää, kivempi on lähteä pelaamaan liigapisteistä altavastaajan asemasta. Käytämme tämän tilanteen hyödyksemme perjantaina, Stenius vakuutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic