Uutiset

HPK ei antanut WoVolle erää napapiirilläkään

Rovaniemeläisellä WoVolla on tällä kaudella ollut mahdollisuus ottaa HPK:n lentopallonaisista erävoitto sekä Hämeenlinnassa, Oulussa että Rovaniemellä, mutta lopputulos on ollut sama joka kerta: hämeenlinnalaisten 3–0-voitto. Keskiviikon Mestaruusliigan ottelussa Lapin urheiluopiston salissa erät tulivat HPK:lle numeroin 25–19, 25–19 ja 28–26.

Kolmannessa erässä WoVon erävoitto oli lähempänä kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Joukkue karkasi erän loppupuolella 23–20-johtoon ja sai kaksi eräpalloa tilanteessa 24–22, mutta lopulta HPK nappasi kolmannen erävoiton ja samalla täyden pistepotin toisella ottelupallollaan, kun kotijoukkueen Kristiine Miilen sortui hyökkäysvirheeseen. Ottelupallotilanteeseen HPK pääsi amerikkalaisvahvistuksen Hillary Hurleyn hyökkäyksellä.

Ottelun avauserää HPK hallitsi alusta loppuun asti, eikä kotijoukkue WoVo saanut koneitaan vielä käyntiin. Kerho voitti lopulta erän kuudella pisteellä 25–19. Hillary Hurley johti ensimmäisessä erässä hämeenlinnalaisten tulitusta tekemällä seitsemän pistettä.

Toisessa erässä Kerho joutui kunnolla töihin. Rovaniemeläiset karkasivat heti erän alussa 8–2-johtoon ennen kuin HPK sai rytmistä uudelleen kiinni. WoVo johti kuitenkin teknisellä aikalisällä vielä 14–10, mutta sen jälkeen kentällä oli käytännössä yksi joukkue. Kerho paukutti pisteen toisensa jälkeen, tuli tasoihin ja ohi ja juhli lopulta Pohjois-Suomen reissun ensimmäisen sarjapisteen tuonutta erävoittoa Karoliina Fribergin hyökkäyspisteen jälkeen lukemin 25–19. Erän viimeinen puolisko meni Kerholle siis peräti 15–5.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä onnistuimme kontrolloimaan peliä melko säännöllisesti. Kolmannessa erässä WoVo tuli kovemmalla syötöllä ja meillä oli vähän vaikeuksia. Onnistuimme kuitenkin voittamaan. Olimme jo tappiolla 24–22, mutta pelaajat pystyivät keskittymään ja nousemaan väkisin ohi. 3–0-voitto on tietysti taas hyvä asia, HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini sanoi.

Italialainen oli mielissään, että HPK pystyi käsittelemään vaikean tilanteen mainiosti.

– Se on erittäin hyvä merkki. Pelaajat pystyvät hyviin suorituksiin vaikeissa tilanteissa, hän iloitsi.

Tiistai-iltana yöjunalla Rovaniemelle matkustanut HPK jatkaa pohjoisen kiertuettaan heti torstaina kuusamolaisen Pölkyn vieraana. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen HPK voitti pari viikkoa sitten Elenia-areenassa 3–0.

– Peli on meille varmasti kova, sillä tytöt ovat aika väsyneitä. Olemme pelanneet paljon lyhyen ajan sisällä, eikä meillä ole ollut mahdollisuuksia palautua. Teen ehkä joitain kokoonpanomuutoksia ja annan jollekin lepoa, sillä sitä tarvitaan. Yritämme kuitenkin parhaamme ja pelaamme aina voitosta. Kuusamossa on joka tapauksessa aina kova peli, Chiappini arvioi.

Kovassa otteluruuhkassa hyvin esiintynyt liigan ykkösjoukkue pääsee kotiin perjantai-iltana. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa tiistaina Elenia-areenassa Kuortaneen nimellä Mestaruusliigaa pelaavaa nuorten maajoukkuetta vastaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic