Uutiset

HPK ei antanut WoVon yllättää

Kuusi pistettä kuudesta.

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaisten viikonlopun täysi pistepotti kiristi taistelua Mestaruusliigan kakkospaikasta. Sunnuntaina HPK:n käsittelyssä kaatui rovaniemeläinen Woman Volley erin 3–0 (25–21, 25–21, 31–29).

Läheltä piti, ettei ratkaisua jouduttu hakemaan neljännestä erästä. Woman Volley johti kolmatta erää parhaimmillaan 22–14, mutta hyytyi lopussa HPK:n kiristäessä ruuvia, ja kotijoukkue tuli rinnalle. Vierasjoukkue sai vielä kolme eräpalloakin, mutta lopulta HPK otti voittoon riittäneen kahden pisteen eron lukemin 31–29 ja pääsi juhlimaan ansaittua voittoa.

HPK:n keskipelaajalle Pihla Pelkiölle voitto maistui.

– Meistä löytyi kolmannessa erässä jostain sisua ja halua voittaa. Nousimme pallo kerrallaan ja se toimi, Pelkiö iloitsi.

Kaksi erää helposti

Pelkiön mielestä kaksi ensimmäistä erää tuli HPK:lle melko helposti.

– En sitten tiedä, olimmeko kolmannessa sen verran heikompia vai alkoiko WoVo tulla päälle. Onneksi kuitenkin pystyimme jollain tavalla pitämään tasomme, keskipelaaja mietti.

HPK:lla on ollut ennenkin pitkän erätauon jälkeen vaikeuksia, jos kaksi erää on tullut helposti. Lauantaina Orivedellä OrPo vei kolmannen erän selvästi.

– Varmaan siinä luulee kahden helpomman erän jälkeen, että kolmaskin tulee yhtä helposti. Niin se ei tosiaan ole. Pitkän erätauon jälkeen pitäisi vain keskittyä paremmin, Pelkiö mietti.

Pelkiön mukaan HPK:lla ei ole loppurunkosarjan aikana muuta tavoitetta kuin ottaa toinen sija ja suora paikka Mestaruusliigan välierissä. Kerho pääsee nyt hiomaan peliään pari viikkoa ennen seuraavaa ottelua. Tauko tulee sopivaan paikkaan, sillä HPK saa ajettua uuden vahvistuksensa Aneli Otinerun pelisysteemeihin sisään.

– Joukkueen henki on pysynyt koko kauden kaikista negatiivisista asioista huolimatta hyvänä. Vaikeudet ovat vain vahvistaneet meitä. Uusi pelaaja vaikutti ainakin yhden harjoituksen perusteella lupaavalta. Hän oli aamulla ottamassa vähän lämpöä. Saa nähdä, mitä tulevat viikot tuovat tullessaan, mutta hyvältä näyttää, Pelkiö uskoi.

Kaufman kateellinen

Otineru seurasi katsomossa HPK:n ja Woman Volleyn välistä ottelua.

– Tämä on minulle hieno mahdollisuus. Tytöt vaikuttavat oikein mukavalta ja kaikki muutkin, jotka olen tavannut, ovat ottaneet minut vastaan kivasti, Otineru sanoi.

Hän näki Kerhon pelissä paljon hyvää.

– Totta kai jokaisella joukkueella on heikkoutensa, mutta meillä on nyt pari viikkoa aikaa parantaa niitä. Peli näytti kuitenkin oikein hyvältä, yhdysvaltalainen sanoi.

HPK:n tehokkaimmat ja parhaat pelaajat olivat joukkueen ulkomaan avut Sue Jacobi ja Anna Boricheva. Rovaniemeläisten ykkösnainen oli keskipelaaja Amber Kaufman, jota HPK ei saanut oikein millään kuriin.

– Pelasimme mielestäni ensimmäisessä ja kolmannessa erässä hyvin, mutta emme vain saaneet tehtyä viimeisiä pisteitä. Siinä meillä on parannettavaa.

Kaufman oli tyytyväinen omaan peliinsä, mutta muistutti, ettei sillä ole mitään merkitystä, jos pelissä tulee tappio.

– Mieluummin pelaisin itse surkeasti, jos vain voittaisimme ottelun.

HPK:n tuorein vahvistus Otineru on Kaufmanille tuttu pelaaja USA:n yliopistojoukkueesta useamman kauden ajalta.

– HPK saa hyvän pelaajan, jolla on hyvä vastaanotto ja eri lyöntisuunnat. Seura oli onnekas ja olen kateellinen, Kaufman sanoi.

HPK pelaa seuraavaksi lauantaina helmikuun 15. päivä Salossa Viestiä vastaan. Se päättää runkosarjan seuraavana viikonloppuna kahteen kotiotteluun. Perjantaina 21. helmikuuta Hämeenkaareen saapuu LiigaPloki ja lauantaina Pieksämäki. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020