Uutiset

HPK ei käyttänyt tilaisuuttaan

HPK ei onnistunut käyttämään mahdollisuuttaan yllättää jääkiekkoliigan kärjessä pelaavaa Helsingin IFK:ta. Kerho onnistui luomaan riittävän määrän maalipaikkoja, sai pelata kaksi kertaa jopa kahden pelaajan ylivoimaa, mutta hävisi lopulta niukasti maalein 2–1 (1–1, 1–0, 0–0).

Ylivoiman heikkous koitui lopulta hämeenlinnalaisten tappioksi, kun HIFK:n slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky onnistui tekemään alivoimalla joukkueensa toisen maalin. Kerho pääsi pelaamaan ennen maalia kahteen otteeseen viidellä kolmea vastaan, mutta ylivoima oli hidasta ja ratkaisut huonoja. Zaborsky ei sentään tehnyt maaliaan kahden pelaajan alivoimalla, vaan pian toisen viisi-kolmosen jälkeen.

– Pelasimme ihan mallikkaasti pääkaupunkiseudulla. Ylivoimapelaaminen oli vain meillä tänään täyttä kuraa. Tuollaista paikoista, pari kertaa viidellä kolmea vastaan, pitäisi nakuttaa joka kerta maali. Nyt se oli hidasta syöttämistä ja laukaukset jäivät uupumaan. Sama oli lopussa ilman veskaria. Hieroimme ja hieroimme kulmissa, mutta emme toimittaneet kiekkoa maalille. Se harmittaa suunnattomasti, ihmetteli HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

HPK on harjoitellut ylivoimaa paljon.

– Peli vielä hävittiinkin ylivoimaan. HIFK sai kolme tai neljä paikkaa alivoimalla ja maalikin tuli siinä. En tiedä, olemmeko harjoitelleet ylivoimaa liikaakin. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen sitä on hinkattu joka päivä ja se menee nähtävästi liikaa hieromiseksi. Selkeys ja ratkaisut puuttuvat, Arvonen mietti.

Päävalmentaja ottaa kuitenkin mukaan Kerhon pelin hyvät asiat.

– Taistelimme hyvin pienen budjetin joukkueella HIFK:n tähtiä vastaan. Siinä mielessä olen joukkueesta ylpeä, Arvonen sanoi.

HPK:lla oli riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen, mutta oli niitä toki paljon – ja ehkä enemmänkin – myös HIFK:lla. Sekä 22 kertaa torjunut HIFK-vahti Kevin Lankinen että 33 kertaa kiekon eteen ehtinyt Eetu Laurikainen pelasivat erinomaisesti. Hyvällä maalivahtipelaamisella HPK voi voittaa liigan kärkiseurojakin, mutta maalinteossa sen pitää olla tehokkaampi. Tällä kertaa maalinteossa onnistui ainoastaan Otto Paajanen.

Yksi HPK:n pirteimmistä pelaajista oli maalipaikoille hyvin päässyt, mutta niissä nyt epäonnistunut Santeri Vuoti.

– Aina voi jossitella, mutta tällä kertaa pisteitä ei tullut. Se on ikävä juttu. Minun olisi pitänyt tehdä paikoista maalit, turha sitä on selitellä. Pelaaminen tuntui ihan hyvältä, mutta ei voi olla tyytyväinen, kun reppu ei heilunut, Vuoti harmitteli.

Kummallakin joukkueella oli pitkä tauko edellisestä, mutta se ei Vuodin mielestä pelissä näkynyt.

– Ei se sen kummemmin näkynyt. Peli oli oikeastaan ihan samanlaista kuin muulloinkin, hyökkääjä arvioi.

HIFK ei pelannut perjantaina sillä tasolla, millä se on itsensä hinannut liigan kärkeen. Samaa mieltä oli myös sekä Zaborskyn voittomaalin että Miro-Pekka Saarelaisen 1–0-maalin syöttänyt HPK-kasvatti Robert Leino.

– Tiedostimme heti pelin jälkeen, ettei kentällä näkynyt ihan parasta meitä, ja peli olisi voinut todellakin päättyä myös toisin. Tiesimme tilanteen, että olemme itse sarjan kärjessä ja HPK on viimeisenä. Se on klassinen tilanne, mutta ilmeisesti mekin olemme ihmisiä ja pelasimme tosi vaisun pelin, Leino rupatteli.

Omiin tehoihinsa keskushyökkääjä oli tyytyväinen.

– Totta kai on kivaa, kun tulee tehoja. Minulle jäi paljon hampaankoloon viime ottelusta Hämeenlinnassa, kun jouduin jättämään sen kahden erän jälkeen kesken. Nyt oli halua näyttää.

Leino on viihtynyt puolentoista kauden aikana Helsingissä mainiosti.

– Ei ole mitään valittamista. Kaikki on mennyt hyvin. Aluksi seuran vaihtaminen jännitti ihan helvetisti, jos suoraan sanon. Kaikki oli uutta, mutta sopeuduin nopeasti, eikä minulla ole ollut mitään valittamista, Leino kertoi. HäSa

Asiasanat