Uutiset

HPK ei saa siirtää kotipeliään vieraskentälle

HPK ja Woman Volley halusivat säästää rahaa ja turhaa matkustamista lentopallon naisten Mestaruusliigan tasauskierroksella, joka pelataan ensi viikonloppuna.

Seurat sopivat keskenään, että tasauskierroksen molemmat ottelut pelataan Rovaniemellä, ensimmäinen lauantaina ja toinen sunnuntaina.

Tämä ei kuitenkaan sopinut Mestaruusliigan hallitukselle. Liigahallitus päätti, että ottelut on pelattava Rovaniemellä ja Hämeenlinnassa.

– Mestaruusliigan hallitus otti kokouksessaan 4. tammikuuta Salon LP Viestin urheilutoimenjohtajan Tomi Lemminkäisen aloitteesta asian esille. Hallitus teki pikapäätöksen, ettei otteluparin molempia otteluita voi pelata Rovaniemellä. WoVo ja HPK pyysivät muutosta päätökseen, mutta liigahallitus ei ole siihen suostunut, sanoo Woman Volleyn Pasi Rautio lähettämässään tiedotteessa.

Täysi torso

Sekä Rautio että HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki ihmettelevät liigahallituksen päätöstä. Heidän mielestään kyse on silkasta kiusanteosta.

– Vastaavalla tasauskierroksella otteluparin Kuortane–Vampula kummatkin ottelut pelataan Kuortaneella. Woman Volley ja HPK eivät ole saaneet liigalta perusteluja siitä, miksi heidän otteluparinsa on eriarvoisessa asemassa, Rautio kertoo.

Hänen mielestään tasauskierros on sekä urheilullisesti että taloudellisesti täysi torso.

– Taloudellisesti otteluparien erot ovat useita tuhansia euroja.

HPK:n Ville Kalliomäki on samaa mieltä Raution kanssa.

– Me olemme pelanneet tällä kaudella jo kotiottelumme Kuortaneella. Kuortane pelasi puolestaan kotiottelunsa Vampulassa. Suomen cupissa ottelupari Oriveden Ponnistus–Woman Volley sai muuttaa kaksiosaisen pelisarjan yhdeksi otteluksi, joka pelattiin Laihialla, Kalliomäki selvittää.

Hänen mukaansa Mestaruusliigan hallituksen päätös tuo noin 4 500 euron ylimääräisen kuluerän sekä Woman Volleylle että HPK:lle.

– Meidän piti pelata kotiottelumme lauantai-iltana Rovaniemellä. Maanantain aikana sain kuitenkin järjestettyä joukkueellemme kotimatkan lauantaiaamuksi. Todennäköisesti pelaamme Woman Volleyta vastaan sunnuntaina kotiareenassa. Aika ei ole kuitenkaan vielä selvillä.

Elenia-areenassa riittää muuta touhua viikonloppuna. Areenan kaksi lohkoa on varattu Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden järjestämälle isolle sulkapallokilpailulle sekä lauantaina että sunnuntaina. Lentopalloliigan ottelun aika lienee sunnuntai-iltana, kun sulkapallokilpailut on saatu pelattua.

Mestaruusliigan hallituksen päätöstä on ollut tekemässä LP Viestin Lemminkäisen lisäksi myös Oriveden Ponnistuksen Jouko Ronkainen. Liigahallituksen puheenjohtajan Kauko Väinämön mukaan heitä jäävätty päätöksenteosta, koska tässä asiassa ei tarvittu äänestystä. Liigahallitukseen kuuluu myös Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Samalla viivalla

Väinämön mukaan Mestaruusliigan hallituksen päätöksen saneli urheilullisuus ja myös se, että seurat ovat yhteisesti sopineet tasauskierroksen pelaamisesta.

– Katsoimme, että kaikkien on oltava samalla viivalla. Urheilullisista syistä kotiottelua ei voi siirtää vierasotteluksi, hän perustelee.

Väinämö sanoo, että HPK:lla ja Woman Volleylla on mahdollisuus hakea kompensaatiota toteutuneille kuluilleen Mestaruusliigasta. (HäSa)

Asiasanat

Menot