fbpx
Uutiset

HPK ei saanut helpotusta Hakametsästä

Hämeenlinnan Pallokerholla menee tällä hetkellä heikosti. Sen verran, että se piti keskiviikon tappiollisen Ilves-ottelun jälkeen pitkään pukukopissaan palaveria siitä, miksi se on ajautunut hyvän ensimmäisen ottelun jälkeen neljän pelin tappioputkeen.

Kerho oli itse asiassa Tampereella ihan alussa parempi kuin yhdessäkään aikaisemmassa tappio-ottelussaan. Se voitti aloituksia, sai painetta Ilves-päätyyn ja pari maalipaikkaakin. Sitten korttitalo sortui nopeasti. Aleksi Mustosen kaksi maalia ja Joonas Vihkon osuma ajoivat Kerhon takaa-ajajaksi, eikä se enää noussut Patrick Hollandin 2–1-kavennuksen jälkeen edes maalin päähän.

– Paras alku Pelicans-pelin jälkeen, mutta maalit kipsasivat meitä aika lailla. 2–1-tilanne olisi pitänyt ainakin pystyä pitämään erätaukoon asti, jotta olisimme päässeet siitä jatkamaan, sanoi HPK-leiristä kesken palaverin lehdistölle puhumaan tullut toinen valmentaja Vesa Viitakoski.

Ilves sai maalinsa ihan liian helpolla. Aleksi Mustonen pääsi avausosumassa helposti hyökkäysalueelle ja ampui kiekon etukulmasta ohi Kristian Järvisen. Vihkon maalissa koko Kerhon viisikkopuolustus oli unten mailla. Markku Flinck suorastaan käveli kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja tarjoili Vihkolle avopaikan. Mustonen puolestaan kiersi toisessa maalissaan Henrik Forsbergin ja ujutti kiekon ohi Järvisen.

Mustosen molemmat maalit olivat torjuttavissa, eikä HPK:n valmennuksen ratkaisu vaihtaa 3–1-tilanteessa Järvinen Jere Myllyniemeen juuri yllättänyt.

– On tuon näköistä, jos paketti on kasassa, mutta siellä ei tehdä hommia. Flinck pääsi toisessa maalissa helposti alueellemme, ja kaikki kolme maalia tulivat aivan liian helposti, oli syy sitten kenen tahansa. Ketään yksittäistä pelaajaa ei kannata kuitenkaan heittää bussin alle, vaan mennään joukkueena. Kaikkien pelaajien pitää parantaa, Viitakoski muistutti.

Neljä tappiota putkeen liigan viiden alkukierroksen aikana ei ole helppo tilanne. Sen myönsi myös Viitakoski.

– On tilanne hankala. Pelaajat puhuivat kuitenkin kopissa pelin jälkeen ihan oikeista asioista, valmentaja paljasti.

Toisessa erässä HPK sai vielä luotua tilanteita, mutta 37 kertaa torjunut Ilveksen maalivahti Hannu Toivonen torjui muun muassa Antti Miettisen läpiajon. Oli Ilvekselläkin toki paikkansa. Kertaalleen Myllyniemi ehti Flinckin eteen, vaikka keskushyökkääjällä ehti olla jo tyhjä maali edessään.

Kolmannessa erässä ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä viimeistään siinä vaiheessa, kun Flinck (1+1) teki Ilveksen neljännen maalin. Loppuerän Ilves piti kiekkoa pitkien hyökkäyksien aikana ja pelasi kellosta minuutteja pois. Eemeli Suomi onnistui vielä lopussa kaunistelemaan numeroista liigauransa avausmaalilla.

– Pitkät pyöritykset tulivat suurimmaksi osaksi kolmannen erän loppuun. Meillä alkoi varmaan jo jalka painaa ja teimme kiekollisena hölmöjä ratkaisuja.

HPK jatkaa viikkoaan kohtaamalla perjantaina vieraissa jyväskyläläisen JYPin. HäSa

Asiasanat

Menot