Uutiset

HPK ei voittanut vieläkään JYPiä

HPK otti naisten jääkiekon runkosarjan päätöskierroksella hyvin mittaa sarjajohtajasta JYP:stä. Ottelu Rinkelinmäellä oli vielä 18 sekuntia ennen loppua tasan 2–2, mutta sitten tuli Jenni Hiirikoski vastustamattomasti maalin kulmalle ja vippasi kiekon mainiosti pelanneen Kerhon maalivahdin Maija Hassinen-Sullanmaan taakse.

– Hiirikoski on naisten sarjan paras pelaaja, HPK:n molempien maalien tekijä, hyökkääjä Hanna Honkonen antoi tunnustusta vastustajan maajoukkuepuolustajalle.

Ensimmäistä maaliaan Honkonen itse kuvaili vähän tuurilla tulleeksi. Toinen osuma olikin sitten tekemällä tehty. Koko joukkuetta jäi harmittamaan, että JYP:stä ei vieläkään saatu voittoa.

– Olemme voittaneet tällä kaudella kaikki muut joukkueet. Tämä oli ihan hyvä ottelu, mutta vähän kyllä tuntui se, että viimeisen kahden viikon sisään on ollut viisi peliä. Nyt on hyvä, kun saadaan levätä ennen pudotuspelejä, Honkonen tuumasi.

Malttia vielä lisää

HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen näki ryhmänsä otteissa luonnollisesti vielä parannettavaa jatkopelejä ajatellen.

– Joukkue pelasi 40 minuuttia niin kuin on harjoiteltu ja sovittu. Kun malttia, ajatusta ja pelinnopeutta saadaan vielä lisää, niin hyvä tulee. JYPiä vastaan maalivahtipeli onnistui, Hane(Honkonen) oli hyvä, eikä joukkueessa ollut yhtään huonoa lenkkiä, Mäkinen summasi.

Myös Mäkinen pitää pientä taukoa peleissä hyvänä ennen 10.2. alkavia pudotuspelejä.

– Tiistaina aloitamme harjoittelun tosissaan. On hyvä, että sairastuneillakin on nyt aikaa tervehtyä.

Kerholta puuttui lauantaina kokoonpanosta kuusi pelaajaa, ja kentälläkin luisteli hieman flunssaisia naisia, joten siihen nähden ottelu sujui jopa loistavasti.

JYP:n päävalmentaja Katja Saari oli tyytyväinen näkemäänsä Rinkelinmäellä. Hän kertoi, että joukkue halusi ilman muuta voittaa HPK:n, vaikka ottelussa ei ollut kummallekaan mitään panosta sarjapisteitä ajatellen.

– Kukaan ei halua hävitä pelejä tieten tahtoen. Myös HPK pelasi hyvin, ja se on tämän sarjan kärkijoukkueita. Ei tiedä, vaikka kohtaisimme vielä jatkossa, hän ennakoi.

Ensimmäisellä kierroksella HPK saa vastaansa joko Kuopion KalPan tai Keravan KJT:n. Hanna Honkosen mukaan ei ole kovin väliä kumpi tulee vastaan.

– KalPaa vastaan olemme kyllä pelanneet aina vähän paremmin, hän pohti. (HäSa)

Asiasanat