Uutiset

HPK eteni hilpeästi finaaliin

Hämeenlinnan Pallokerho pelaa neljän vuoden tauon jälkeen lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluissa. HPK jyräsi välierissä LP Kangasalan puhtaasti otteluvoitoin 3–0.

HPK vei keskiviikon kolmannen koitoksen Elenia-areenassa 3–0 (25–19, 25–15, 25–19) ilman minkäänlaista hankaluutta.

Keskiviikkona alkavissa finaaleissa Kerho kohtaa salolaisen LP Viestin.

LP Kangasala löi alkutahdit ratkaisevaan tappioonsa jo edellisen päivän kotiottelussaan.

– Tiistain peli vaikutti tähän otteluun. Hölmöilimme silloin viidennen erän HPK:lle. Se oli liiaksi takaraivossa, sanoi LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen.

Myös HPK:n valmentaja Luca Chiappini myönsi, että tiistaisen vierasvoiton merkitys oli iso.

– Pelasimme kuten olemme harjoitelleet. Meillä oli teknisesti hyviä suorituksia. Teimme LP Kangasalan aseettomaksi, sanoi Chiappini.

Kerhon kapteeni, passari Katja Kylmäaho muistutti viime vuoden tapahtumista.

– Monella oli muistissa viime vuoden välierät, jossa LP Kangasala pudotti meidät. Nyt on kalavelat maksettu. Vähän on hilpeä fiilis ja hymyilyttää, Kylmäaho sanoi.

– Veimme tätä ottelua. Halusimme todella voittoa, Kylmäaho jatkoi.

LP Kangasalan libero Tiiamari Sievänen oli tiistain ottelun merkityksestä samaa mieltä.

– Tiistain tappio oli munauksien munaus. Se vaikutti henkisesti, vaikka ei saisi vaikuttaa. Ei ole oikeata syytä huonolle pelille. Tämä on erilainen halli, mutta sekään ei saisi vaikuttaa, aiemmin myös HPK:ssa pelannut Sievänen sanoi.

HPK:n parhaana palkittiin pisterohmu Keao Burdine, jonka vastaanottoa LP Kangasala ei saanut tiistaiseen tapaan rikki.

HPK pelasi koko ottelun seitsikolla, johon kuuluivat Kylmäahon ja Burdinen lisäksi yleispelaaja Lindsay Stalzer, hakkuri Piia Korhonen, libero Saana Koljonen sekä keskipelaajat Michaela Madsen ja Karoliina Friberg.

Korhonen paransi otteitaan, mutta hän oli runkosarjassa huomattavasti kovemmassa lyönnissä.

– HPK:ta vastaan on helppo pelata, koska se pelaa joko pateria tai korkeaa laitaan. Heillä on hyvät laiturit. He puolustavat ja varmistavat hyvin. Meidän peli on taktisesti parempaa ja monipuolisempaa, Tahvanainen sanoi.

Tahvanainen myönsi, että hakkuri Shelby Dalton ja passari Elizabeth Koberstein olivat väsyneitä. Yleispelaajat Nette Tuominen ja Allison Mayfield jäivät molemmat teholukemassa pakkasen puolelle.

– Meille tuli europelien aikaan väärä illuusio, vaikka emme pelanneet silloin oikeasti paineellisia pelejä. Yritin tiistaina ja tänään herättää meidän passaria tiukalla puhuttelulla, mutta se ei onnistunut kovin hyvin, Tahvanainen sanoi.

Hämeenlinnalaisjoukkueen lentopallomestaruutta on juhlittu viimeksi 2008. Joukkue pelasi tuolloin nimellä Vanajan Racing Club.

HPK:n finaalivastustaja LP Viestin seitsemän mestaruuden putken lopettaminen olisi hieno asia lentopalloväelle laajemmassakin mitassa.

– Tiedämme, että LP Viesti on erittäin kova, Chiappini sanoi.

– Tässä on ollut kova pelitahti, sillä viikossa oli monta peliä. Nyt on hiukan aikaa levähtää ennen ensi viikolla alkavia loppuotteluita, passari Kylmäaho sanoi. HäSa

Asiasanat