Uutiset

HPK haki mestaruuden katkolle

Tiistaina on edessä tilanne, jollaista ei ole Hämeenlinnassa nähty pitkään aikaan. Hämeenlinnan Pallokerhon naisilla on nimittäin mahdollisuus ratkaista tämän kauden lentopallon suomenmestaruus salolaista LP Viestiä vastaan. HPK haki sunnuntaina huippujännittävän loppuottelusarjan kolmannessa ottelussa vierasvoiton Salohallista erin 3–1 (22–25, 25–22, 20–25, 23–25) ja johtaa sarjaa voitoin 2–1.

LP Viesti vei ensimmäisen erän, vaikka Kerho sitä erän puolivälin tienoilla vielä johtikin. Toinen erä oli puolestaan loppupuolella jo Viestin 22–20-johdossa, mutta HPK teki viisi seuraavaa pistettä ja tasoitti ottelun.

Pitkän tauon jälkeen vierasjoukkue esitti kauden parastaan. Se piti ottelun kontrollissa koko kolmannen erän ajan ja oli niskan päällä myös ratkaisevassa neljännessä, vaikka LP Viesti tulikin vielä tasoihin 14–17-tappioasemasta. 19–19-tilanteesta HPK karkasi uudelleen kolmen pisteen johtoon, eikä päästänyt Viestiä enää pistettä lähemmäksi. Viimeisen silauksen vierasvoitolle ja LP Viestin ensimmäiselle kotitappiolle pudotuspeleissä vuoden 2008 jälkeen tykitti kokenut Anna Boricheva.

Kerho onnistui Salossa koko joukkueella. Passari Katja Kylmäaho tarjoili valtaosan passeistaan tehokkaalle laitahyökkääjäkolmikolle Keao Burdine (20/+11), Piia Korhonen (17/+8) ja Lindsay Stalzer (15/+7), mutta myös keskipelaajat Michaela Madsen (10/+6) ja Karoliina Friberg (9/+9) onnistuivat tärkeillä hetkillä sekä hyökkäyksillään että torjunnoillaan. Libero Saana Koljonen puolestaan hoiteli oman ruutunsa mainiosti.

Kerhon tehokkain pelaaja Burdine kehuikin aiheesta joukkueen esitystä.

– Pelasimme tänään todella hyvin pelin ja olen ylpeä joukkueestamme. Tulimme voittamaan ja siinä myös onnistuimme. Olemme parantaneet peliämme finaalisarjan aikana, Burdine kehui.

Sekä ottelun viimeisen erän että toisen erän päätöspisteen hyökännyt Anna Boricheva on tällä kaudella tullut peliin yleensä tuplavaihdolla passari Annina Antikaisen kanssa. HPK saa taktisella vaihdolla takapassaritilanteen ja kolme hyökkääjää verkolle. Kokeneelle pelaajalle uusi rooli ei ole ollut aina helppo.

– Tilanne on minulle outo, koska en ole koskaan ollut penkillä vaan aina pelannut. Yritän tuoda kaikki voimani erän lopussa niihin passeihin mitä saan ja tehdä mahdollisimman monta pistettä, Boricheva hymyili.

HPK oli Salossa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Sitä mieltä oli myös Kerhon valmentaja Luca Chiappini.

– Pelissä näkyi, että halusimme ihan jokaista palloa. Jokainen pallo tuntui kuin viimeiseltä ja sillä tavalla me myös taistelimme, italialainen sanoi.

HPK:n ja LP Viestin välinen ottelusarja jatkuu tiistaina yhden välipäivän jälkeen.

– Lepo ja rasitus pitää saada nyt hyvään balanssiin ennen tiistaita. Mieli meillä on terävänä. Tytöt todella haluavat voittaa tänä vuonna kultaa, joten katsotaan mitä kotihallissa tapahtuu, valmentaja hymyili. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic