Uutiset

HPK haki voiton Kouvolasta

Jääkiekkoliigaan valmistautuva HPK otti kaksi harjoitusvoittoa vuorokauden sisään. Torstaista kotivoittoa Ässistä seurasi perjantaina niukka 2–1 (0–0, 2–0, 0–1) -vierasvoitto Kouvolan KooKoosta.

Puolustaja Petteri Nikkilä avasi ottelun maalitilin toisen erän alussa ylivoimaosumallaan. Juha Koivisto ja Sakari Manninen ansaitsivat syöttöpisteen Nikkilän maaliin.

Manninen viimeisteli voittomaaliksi jääneen Kerhon toisen myös toisen erän ensimmäisellä puoliskolla. Se oli alivoimamaali, jonka alusti Severi Sillanpää.

KooKoo kavensi ilman maalivahtia 40 sekuntia ennen loppua, kun Kai kantola pääsi yllättämään mainiosti torjuneen HPK:n maalivahdin Emil Larmin. KooKoon ainoan maalin petasivat Kantolalle Juha-Pekka Haataja ja Jarkko Immonen.

Larmi torjui Kouvolassa 28 laukausta. KooKoon maalia vartioi viime loppukauden HPK:ssa torjunut Samu Perhonen, joka oli kiekon tiellä 19 kertaa.

– Larmi oli hyvä. Muita ei nyt nosteta esiin. Tämä oli koko joukkueelta hyvä ja yhtenäinen esitys, arvioi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen perjantaista.

Pennasen mielestä KooKoo-ottelu oli HPK:lta kauden ensimmäinen, jossa se ei ollut koko ajan viejän roolissa.

– Alussa olimme vähän jäljessä vastustajaa. Erätauolla saimme peliin lisää järkevyyttä ja pelasimme hyvin. Kolmas erä oli meiltä paras. Se kertoo paljon joukkueesta, sillä viikko on ollut raskas. Joukkue löysi keinot pelin voittamiseen, Pennanen kertoi.

HPK pelaa seuraavan harjoitusottelunsa tiistaina Savitaipaleen hallissa. Vastaan tulee Lappeenrannan lätkäylpeys SaiPa. HäSa

Asiasanat