Uutiset

HPK haluaa olla joka pelissä inhottava vastus

Hämeenlinnan Pallokerho pelaa tällä hetkellä jääkiekon SM-liigassa toista kertaa kauden aikana neljän ottelun voittoputkessa. Kerhon päävalmentaja Timo Lehkonen muistuttaa kuitenkin, että HPK on ollut maalipaikoilla mitattuna altavastaajana joka ottelussa, ja voittojen takuumiehinä on torjunut lauantainakin maalissa pelaava Mika Järvinen.

-Välillä tarvitaan hyvää maalivahtipeliä. Olemme päässeet peleissä johtoon, pystyneet sumputtamaan ja samalla auttamaan Järvistä. Lätkä on kuitenkin matematiikkaa. Jos luo enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja, yleensä myös voittaa. Työsarkaa on hirveästi ja yritämme saada peliä paremmaksi, Lehkonen sanoi.

Kerho pelaa tiiviissä tahdissa ja lauantain ottelu Helsingin Jokereita vastaan on viikon kolmas.

-Isoin juttu on se, mitä teemme 48 tuntia otteluiden välillä. Miten valmistamme ja palautamme joukkueen. Valmennuksen tärkein tehtävä on auttaa pelaajia, hehän siellä ovat framilla. Kovia pelejä on edessä, kun joka toinen päivä pelataan. Päivä kerrallaan pitää mennä, Lehkonen muistutti.

Haastamaan Jokereita

Jokerit palasi maajoukkuetauolta vasta torstaina, kun se voitti kotihallissaan sarjakärjen KalPan.

-Lähdemme haastamaan Jokereita. Tärkeintä on pelata jokainen ottelu inhottavasti, ettei meitä ainakaan helposti voiteta. Jos roikumme hyvin pelissä mukana, on mahdollista saada tuloskin. Homma näyttää ihan hyvältä, jos saamme pikkuisen pelirohkeutta mukaan.

Lehkonen korostaa, että Jokerit-ottelu on yksi muiden joukossa. Ritariareenassa on kuitenkin yleensä aina mainio tunnelma, kun narripaidat saapuvat vieraaksi. Lauantainakin halliin odotellaan yli 4 000 katsojaa.

-Hyvä tunnelma siivittää aina pelaajia. He jaksavat silloin tehdä enemmän hommia. Toivottavasti pelaamme sellaista jääkiekkoa, että yleisö viihtyy ja näkee meidän taistelevan, Lehkonen miettii.

Paajasen ketju hyvässä tikissä

Yksi HPK:n viime pelien ilonaiheista on ollut Otto Paajasen johtama nelosketju, jossa laidoilla pelaavat Jere Sallinen ja Kari Sihvonen. Kolmikko ratkaisi pelin torstainakin, kun Sihvonen vapautti Sallisen maalintekoon.

-Olen ketjun peliin tosi tyytyväinen. Se pystyy tekemään kaiken muun hyvän lisäksi maaleja. Kenttä on toiminut, eikä Jere ole hävinnyt täällä vielä yhtään peliä, Lehkonen sanoo.

Sallinen jakaa kiitosta ketjukavereilleen.

-Otto on tosi hyvä sentteri, joka tarjoaa keskelle tilaa. Olemme päässeet hyvin omista pois. Sihvonen tekee paljon töitä ja olemme saaneet karvattua kiekkoa vastustajalta. Siihen olen tyytyväinen, ettei omissa ole soinut. Kaikki tehdyt pisteet ovat plussaa, Sallinen sanoi.

Sallinen tuli kesken kauden Espoosta Hämeenlinnaan puolustaja Aleksi Laakson kanssa.

-En ole oikein ikinä ennen pelannut muualla, paitsi tällä kaudella Mestiksessä. Joukkue on ottanut hyvin vastaan ja vanhemmat pelaajat auttavat todella paljon, Sallinen kiittää.

Janne Kolehmainen palaa HPK:n kokoonpanoon muutaman pelin huilin jälkeen. Janne Laakkosen tilanne ratkeaa vasta lauantaiaamuna. Tuukka Mäkelä lienee pelikuntoinen ensi viikolla ja Jan-Mikael Juutilainen parin viikon päästä. Myös tiistaina Porissa loukkaantunut Ville Hämäläinen päässee takaisin pelihommiin muutaman viikon päästä. (HäSa)

Mainos