Uutiset

HPK haluaa palkita yleisönsä hyvällä pelillä

HPK:n liigajoukkueen ei tarvitse kauan murehtia keskiviikon tappiotaan Lahden Pelicansille. Uuden startin maaottelutauon jälkeisiin otteluihin Kerho pääsee ottamaan jo perjantaina, kun joukkue kohtaa kotikaukalossaan Oulun Kärpät.

Kärppien kohtaamiset ovat olleet Ritariareenan yleisön mieleisiä otteluita. Kerhon valmentajatiimiin kuuluva Timo Turunen uskoo perjantainkin kamppailun noudattavan tuttua kaavaa.

– Kärpät lukeutuu koviin vastustajiimme ja se on vielä vahvistunutkin. Luvassa on varmasti taas kova peli, Turunen uskoo.

HPK esittelee kotiyleisölleen myös uuden puolustajansa Mathias Porselandin. Viime kaudella Ruotsin SHL-liigassa Brynäsin joukkueessa pelannut 30-vuotias Porseland debytoi uudessa joukkueessaan jo keskiviikon Lahden ottelussa.

Kerhossa myös kausina 2010–2012 pelannut kiekkoilija on sopeutunut hyvin uusiin ympyröihin.

– Pelaaminen tuntui keskiviikkona koko ajan paremmalta pelin edetessä. HPK on taitava joukkue, joka pelaa iloisesti ja haluaa pitää kiekkoa. Se on juuri sellaista peliä, josta minäkin pidän, Porseland pohtii.

Edellisten HPK-kausiensa jälkeen ruotsalainen ennätti tahkota myös KHL-kaukaloissa (HC Lev Prahassa, Admiral Vladivostokissa ja Vityaz Podolskissa). Viime kausi kotimaan kaukaloissa helpotti kuitenkin siirtymistä Kerhoon.

– Suomeen oli mukava palata, sillä täällä pärjään nyt esimerkiksi kaupoissakin omalla äidinkielelläni. KHL-seuroistakin jäi hyviä muistoja, varsinkin Prahasta, joka oli todella hieno kaupunki, Porseland muistelee.

Porseland hankittiin Kerhoon, kun joukkueella oli takanaan jo 16 sarjaottelua. Alkukaudesta mies ei pelannut missään seurassa, mutta se ole hidastanut vauhtia kaukalossa.

– Mies on ollut pelaamatta seitsemän kuukautta, mutta todella hyvin hän pääsi heti vauhtiin. Mathias oivaltaa tilanteet nopeasti ja näyttää siltä, ettei olisi lainkaan vieras mies kokoonpanossamme. Kyllä hän on juuri sellainen puolustaja, jota tarvitsemme, Turunen pohtii.

HPK pääsee perjantain Kärpät-otteluun vahvalla miehistöllä. Valmentaja Turusen mukaan ketjuihin on kuitenkin luvassa hieman muutoksia.

– Ainakin sentterit vaihtuvat. Ja maalissa pelaa Emil Larmi, Turunen suunnittelee. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic