Uutiset

HPK harppasi kohti välieräpaikkaa

HPK-naisten lentopallojoukkue on lähellä tämän kauden Suomen cupin välieräpaikkaa. Kerho voitti keskiviikkona puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa huittislaisen LP Vampulan vieraskentällä suoraan kolmessa erässä, joten Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston liikuntasalin tulostaululla komeilivat reilun puolentoista tunnin pelaamisen jälkeen HPK:n 0–3 (21–25, 21–25, 22–25) -voittonumerot.

3–0-voitto takaa Kerholle hyvät lähtökohdat tiistaina 8. marraskuuta Elenia-areenassa pelattavaan toiseen osaotteluun. Joukkueelle riittää jopa 3–2-tappio välieräpaikkaan. LP Vampulan 3–0- tai 3–1-voitolla joukkueet pelaavat eurocupeista tutun kultaisen erän.

– Peli ei ollut meiltä nopeinta mahdollista, mutta oli tärkeää voittaa häviämättä eriä. Tulos oli meille hyvä, sanoi HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini.

Chiappinin mukaan HPK pystyi kontrolloimaan peliä tärkeillä hetkillä ja sen torjunta-puolustuspelaaminen oli viime sunnuntain LP Viesti-voiton tavoin hyvällä tolalla.

– Se on yksi meidän vahvuuksistamme, valmentaja arvioi.

Lentopallon Suomen cupin finaalitapahtuma pelataan tänäkin vuonna Hämeenlinnassa.

Kerhon tehopelaaja oli tälläkin kertaa joukkueen nuori hakkuri Piia Korhonen. Ensi keväänä ylioppilaaksi kirjoittava Korhonen teki Vampulan kenttään 17 pistettä +11 pisteen tehoilla. Yleispelaajat Salla Karhu (9/+5) ja Allison Mayfield (9/+1) olivat joukkueen seuraavaksi tehokkaimmat, ja myös keskipelaaja Michaela Madsen (8/+6) ylsi kelpo lukemaan.

– En puhu lentopallossa yksilöistä. Tulos oli jokaisen pelaajan työnteon ansiota, valmentaja muistutti.

Hämeenlinnalaisten toinen yhdysvaltalainen pelaaja, yleispelaaja Hillary Hurley, ei ollut tällä kertaa joukkueen kokoonpanossa, vaan seurasi ottelua vaihtopenkiltä verkkareissa. Chiappinin mukaan Hurley ei kuitenkaan ole loukkaantunut.

– Pelaamme tällä hetkellä paljon ja tämänkin viikon aikana pelejä on kolme. Kyse oli vain lepuuttamisesta ja Salla Karhu tiesi jo etukäteen, että hän on tänään kuusikossa, italialainen paljasti.

Kotijoukkueesta eniten pisteitä teki senegalilainen Binetou Sow (12/-2), mutta hänen tehotilastonsa painui pakkaselle.

Ottelun avauserä oli oikeastaan koko ajan hämeenlinnalaisten heiniä. HPK johti erää lähes koko ajan, eikä se häkeltynyt edes kotijoukkueen nousemisesta 12–16-tappioasemasta 16–16-tilanteeseen. Päävalmentaja Chiappinin ottaman aikalisän jälkeen Kerho meni uudelleen neljän pisteen johtoon. Vampula tuli vielä kertaalleen pisteen päähän, mutta lopulta Piia Korhosen hyökkäys- ja torjuntapisteet ja Vampulan passarin Taylor Brunsin käsittelyvirhe toivat erävoiton Kerholle.

Toisessa erässä Vampula käväisi 19–17-johdossakin, mutta Kerho oli taas lopussa parempi ja otti toisen kiinnityksen otteluvoittoon. Hämeenlinnalaiset veivät viimeisen pätkän 8–2 ja lopulta erä päättyi kotijoukkueen Venla Raitalan syöttövirheeseen.

Ensimmäisen puolivälieräottelun tiukin erä oli kolmas. LP Vampula kavensi vielä Salla Karhun syöttövirheen vuoksi 22–23:en ennen kuin kotijoukkueen Eeva Puukka päästi omalla syöttövirheellään vierasjoukkueen eräpallotilanteeseen. Lopulta ottelu päättyi HPK:n keskipelaajan Karoliina Fribergin torjuntapisteeseen.

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic