Uutiset

HPK harppasi runkosarjan voittoa kohti

HPK:n lentopallonaiset eivät hukanneet mainiota virettään lyhyen joulutauon aikana, vaan joukkue jatkoi Mestaruusliigassa samalla tavalla kuin syksyn aikana yhtä poikkeusta lukuun ottamatta nähtiin. Kerho vieraili torstaina sarjan ehdottomassa kärkikamppailussa Salossa ja otti jopa ylivoimaisen voiton erin 3–0 (25–20, 25–17, 25–18).

Naisten liigan jättiläisten kohtaaminen oli tasainen tällä kertaa vain ensimmäisen erän puoliväliin. Sen jälkeen HPK piti tasonsa korkealla, eikä Viesti enää pysynyt kyydissä mukana. HPK harppasikin jättiaskeleen kohti runkosarjan voittoa nappaamalla täyden pistepotin. Kerho on pelannut Mestaruusliigassa 14 ottelua ja hävinnyt vain kerran. Silloinkin joukkue sai Kuusamosta matkaansa yhden pisteen. Sarjakakkonen LP Viesti on kaksi ottelua vähemmän pelanneena kolmetoista pistettä HPK:n perässä.

Kerhon päävalmentaja Luca Chiappini ei runkosarjan voittoa joulukuun lopussa ajattele.

– Ei sillä oikeastaan ole edes väliä. Runkosarja on vain yksi askel ja parhaimmillaan pitää olla keväällä, kun tärkeimmät pelit alkavat, italialainen muistutti.

Kerho ja LP Viesti kohtaavat tällä kaudella myös Euroopan kentillä, sillä joukkueet arvottiin vastakkain myös CEV cupissa. Otteluparin ensimmäinen peli on torstaina 12. tammikuuta Salossa ja toinen pari viikkoa myöhemmin Hämeenlinnassa.

– Tärkein ottelu on aina seuraava, sillä silloin voimme parantaa edellisessä ottelussa vähemmän toimineita asioita. Pelit LP Viestiä vastaan ovat tietysti aina kovia. Seuroilla on kova kilpailutilanne. Vastustaja on kuin peili, josta näkee itsensä, pelkonsa ja kehittymisensä. Näitä pelejä voimme käyttää kehittyäksemme lentopalloilijoina, urheilijoina ja ihmisinä, Chippini mietti.

HPK:n peli pysyi Salossa hyvin kasassa, eikä sille tullut pahoja notkahduksia kuin kolmannen erän alkupuolella, kun Viesti kuroi sen reilun johtoaseman lähes kiinni. Kerho kuitenkin sai tilanteen nopeasti haltuunsa ja karkasi uudelleen, tällä kertaa tavoittamattomiin.

Tasaisen hyvin pelanneiden vieraiden ykköspelaajia olivat yhdysvaltalainen yleispelaaja Allison Mayfield ja peräti seitsemän torjuntapistettä ottanut Karoliina Friberg. Fribergille voitto tietysti maistui.

– Pelimme kulkee hyvin. Tiesimme, mitä vastustaja tekee eli pelaa paljon keskeltä. Salo halusi varmasti voittaa meidät paljon, mutta niin mekin halusimme voittaa heidät, Friberg myhäili.

Kerho ehti valmistautua kärkikamppailuun hyvin lyhyestä joulutauosta huolimatta.

– Palasimme hallille maanantai-iltana. Jokainen tiesi joulun aikana, että peli on jo nyt torstaina ja osasi valmistautua siihen kunnolla, keskipelaaja kertoi.

Jouluakin kerholaiset ehtivät ja pystyivät kuitenkin viettämään.

– Kyllä sitä muutaman päivän kerkesi, Friberg nauroi.

HPK pelaa seuraavan kerran 8. tammikuuta, kun Oriveden Ponnistus tulee sen vieraaksi Elenia-areenaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic