Uutiset

HPK heräsi ja käänsi pelin

Alku vaikea, mutta lopussa kiitos seisoi – ja työ palkitsi tekijänsä.

Ensimmäistä kauttaan lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LP Vampula ei päästänyt HPK:ta helpolla sunnuntaina Elenia-areenassa. Loppua kohden parantanut Kerho veti kuitenkin lopulta pitemmän korren: kotivoitto erin 3–1 (23–25, 27–25, 25–20, 25–19).

Hämeenlinnalaiset aloittivat käsijarru päällä. Silti lähempänähän oli 3–0-kotivoitto kuin pisteenkään menetys Kerholle. HPK nimittäin johti häviämäänsä ensimmäistä erää jo 22–17. Siitä Vampula kuitenkin nousi Jekaterina Ripnajan aloitusten ja kolmen metrin rajan takaa lähteneiden hyökkäysten ansiosta erävoittoon.

Toistakin erää HPK hallitsi hienokseltaan, mutta niin vain jatkopalloja tarvittiin erävoittoon. Neljäs eräpallo toi vihdoin hämeenlinnalaisittain hyvän tuloksen. Vampula ei eräpalloon saakka päässyt.

Kolmatta erää vieraat johtivat 16–11. Siitä HPK käänsi pelin lopullisesti itselleen – ja paransi omaa peliään oleellisesti. Yksi joukkueen sytyttäjistä oli ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Emma Mutka, jonka pari hienoa puolustusta sytyttivät kotijoukkueen. ja kun koko HPK paransi, voittajasta ei suurta epäselvyyttä enää ollut.

– Lähdimme pelaamaan oikeastaan vasta kolmannen erän loppupuolella. Sitä ennen tuli paljon omia virheitä. Taas kuitenkin nähtiin, että voimme nousta syvältä suosta. Pelimme parani koko ajan loppua kohden, selvitti HPK:n passari ja kapteeni Katja Kylmäaho.

Erwin antoi palaa

Kylmäaho rakentaa HPK:n peliä mallikkaasti ottelusta toiseen. Passitempo etenkin akselilla Kylmäaho–Lexi Erwin on harpponut kauden vanhetessa eteenpäin. Kun nosto on edes kohtuullinen, Kylmäahon nopea tempo tarjoaa herkkupaloja Erwinille, jonka iskut ovat parhaalla temmolla ottamattomia vastustajan puolustukselle.

– Lexin kanssa tempo on löytynyt ja se on hyvä. Nosto meillä on vaikea, mutta sen kanssa on elettävä. Sitä on harjoiteltava ja pyrittävä parantamaan, Kylmäaho kertoi.

Hän antoi tunnustusta vastustajallekin. Sarjatulokkaaksi LP Vampula on jopa tavallista parempi joukkue.

– On se tulokkaaksi hyvä ja voi haastaa joka joukkueen tässä sarjassa.

Ripnajan lisäksi keskipelaaja Daria Goriaeva nautti passari Tatsiana Mysliutshykin tarjoilusta. Goriaeva torjuikin kuusi pinnaa.

Samaan pääsi HPK:n Karoliina Friberg. Michaela Madsenin käsiin pysähtyi neljä Vampulan hyökkäystä.

Anna Boricheva oli ehkä Kerhon tasaisin hyökkääjä. Piia Korhosen tilalle tullut Nikola Senkova paransi loppua kohden joukkueensa tavoin.

LP Vampulan päävalmentajana toisessa liigaottelussa ollut Kai Stenius oli tyytyväinen, että hänen suojattinsa saivat pysäytettyä Kerhon 17-vuotiaan Korhosen.

– Piian päänahka oli tarkoitus ottaa ja siinä onnistuimme. Piian hyökkäysprosentti oli nyt vain 13. Yllätyksenä tuli sitten Erwin nelospaikalta. Hänen pysäyttämiseksi emme löytäneet nopeasti keinoja, Stenius tuumi.

Ei helppoa

– Olen ollut täällä kolme kuukautta. Kolmestatoista pelistä olemme hävinneet yhden (LP Viestille). Erävoittoja meillä on 39 ja -tappioita vain 11. Pihla Pelkiö, Ekaterina Skrabatun ja Eveliina Rautiainen ovat olleet kaiken lisäksi loukkaantuneita. Ei ole helppoa, mutta tulos on hyvä – hyvä työ pelaajilta, selvitti HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano.

Napolitano nosti esiin joukkueensa uuden liberon Emma Mutkan, jonka tilanne on italialaisen mielestä monimutkainen.

– Emma pelasi meillä ensimmäisen ottelunsa CEV-cupissa ja nyt liigassa. Hän pääsee harjoittelemaan kolme kertaa viikossa Hämeenlinnaan. Emma pelaa myös MesTossa ja käy koulua Tampereella. Ei ole helppoa hänelle itselleen eikä joukkueemme tasapainon kannalta. Emma pelasi kuitenkin hyvän ottelun, Napolitano kehaisi. (HäSa)

Asiasanat