Uutiset

HPK huipulla

Olen nauttinut ja maistellut HPK:n Suomen mestaruutta ja tilanne jatkuu vielä, mutta onnenhuuman lomassa on tullut mieleeni muutamia nimiä, jotka ansaitsevat tulla mainituiksi.

Vanhojen partojen joukkoon kuuluvat erikoismainnalla Keijo Salmisaari, seuran pitkäaikainen puheenjohtaja ja HPK:n ”sielu”. Edelleen vanhoihin Valde Vainio, Veikko Kummila, Usko Kari-Koskinen ja Ale Pervitin.

1970-luvun alku oli taloudellisesti raskasta aikaa ja HPK oli kovasti velkainen.

Apuun tulivat Jaakko Salmela, Jari Aiminen, Matti Kasurinen ja Jyrki Kovasiipi, jotka loivat lauseen ”Matkalla huipulle” ja siihen kuuluvan logon. Talous saatiin paikattua ja nyt voimme nauttia hedelmistä.

Harri Lintumäki ja Risto Korpela apurineen ovat johtaneet HPK:n edellämainitun ryhmän asetettuun tavoitteeseen: ”Huipulle”.

Arvostan suuresti nyky-HPK:n johtoa ja sen saavutuksia, mutta he pääsivät keskittymään urheilulliseen puoleen, kun aikaisempi ryhmä sai jättää hyvässä talodellisessa asemassa olevan HPK:n heidän käsiinsä.

Vuosikertomuksien täydennykseksi on vielä mainittava Keijo Janatuinen (Polarpak) ja Matti Suonperä, jotka myöskin kantoivat suuren vastuun omalla ajallaan.

On varmasti vielä muitakin mainitsemisen arvoisia, mutta edellämainitut toimivat osaksi myöskin minun kaudellani.

Olin kovasti kiitollinen, kun minua kutsuttiin vanhojen partojen tilaisuuteen, josta Timo Lainesalo teki ansiokkaan lehtijutun Hämeen Sanomiin.

Jarl Björk

jääkiekkojaostossa 1959-1971, 5 vuotta puheenjohtajana, koko seuran puheenjohtaja 1971 ja 1972

Päivän lehti

30.3.2020