Uutiset

HPK hyökkää puolivälieriin laajalla rintamalla

 

Lentopallokauden huipennus on käsillä, ja pudotuspelihuumasta päästään tänäkin keväänä nauttimaan myös Hämeenlinnassa. HPK:n naiset aloittavat puolivälierät Pieksämäki Volleyta vastaan tänä keskiviikkona Hämeenkaaressa.
 
HPK:n melko tuore päävalmentaja Teemu Sarna epäilee joukkueensa saavan tehdä täyden päivätyön edetäkseen välieriin, vaikka Pieksämäki lähtee sarjaan altavastaajana.
 
– Vastustaja saa pelata vapautuneesti, ja silloin peli on yleensä parhaimmillaan, kun ei tarvitse puristaa. Pieksämäki elää pitkälti oman hyökkäyksensä ja erityisesti Quincy Verdinin varassa. Jos hän saa palloja tapettua, muukin joukkue varmasti syttyy.
 
Sarna uskoo, että HPK pystyy haastamaan Pieksämäen laajemmalla rintamalla. Hän toivoo joukkueensa hyökkäyksiin erilaisia variaatioita.
 
– On tärkeätä, että pystymme ratkomaan pisteitä myös keskeltä, eikä hyökkäys ole vain Marinan (Skender) ja Martinan (Konecna) varassa. Totta kai he ovat isossa roolissa, mutta odotan apuja myös keskareiltamme unohtamatta hakkureita. Loukkaantumisia meillä ei onneksi tällä hetkellä ole.
 
Pieniä viilauksia
Puolivälieriä edeltäneellä harjoitusjaksolla HPK keskittyi erityisesti torjunta- ja puolustuspelin kehittämiseen. Sarna muistuttaa, että aika on ollut kortilla, eikä koko peliä ole voitu rakentaa uusiksi.
 
– Olemme vain tehneet pieniä muutoksia ja viilauksia tiettyihin osa-alueisiin. Sillä on iso merkitys, että pääsemme aloittamaan puolivälierät kotihallissa. Toivottavasti yleisö näkee kentällä taistelevan HPK:n.
 
Koko joukkueen on tietysti pudotuspeleissä pystyttävä parhaaseensa, jotta menestystä tulisi. Sarna uskoo erityisesti libero Tiiamari Sieväsen kykenevän nousemaan omassa roolissaan pykälän ylöspäin.
 
– Tintti nostaa varmasti profiiliaan siitä, mitä on ollut. Siten saamme enemmän palloja peliin ja enemmän pisteitä.
 
Tähtäimessä  mitalipelit
Toisiin pudotuspeleihinsä lähtevä Sievänen sanoo yrittävänsä antaa parhaansa joukkueen eteen.
 
– Haluan auttaa pelikavereita. Ulkomaalaispelaajillamme on muutenkin paljon vastuuta, joten pyrin siihen, etteivät he takakentällä joutuisi niin koville.
 
HPK:n mitaliputki on 14 kauden mittainen, ja sen jatkuminen on Sieväsen mukaan ollut joukkueen tavoitteena kauden alusta asti.
 
– Uskon, että jokainen tekee kaikkensa voiton eteen. Meillä on takana hyvä harjoitusviikko, jolta täytyy saada esimerkiksi tietynlainen rauhallisuus siirrettyä peliin.
 
Välieriin pääsee kahdella voitolla. Toinen osa-ottelu pelataan perjantaina Pieksämäellä ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva peli sunnuntaina Hämeenlinnassa. Mikäli HPK etenee välieriin, niissä se saa vastaansa LP Kangasalan.

Asiasanat