Uutiset

HPK hyvästeli Kaaren voitolla

HPK:n naisten lentopallojoukkue jatkoi hyviä otteitaan myös Suomen cupissa ja otti puolivälierän ensimmäisessä osassa helpohkon voiton LP Kangasalasta, joka on kahden edellisen vuoden cup-mestari.

Samalla hyvästeltiin legendaarinen vuonna 1961 rakennettu Hämeenkaari, jota avaussanoissa Harri Lintumäki ja toiselle erätauolla Leo Kohtala muistelivat monenlaisesta toiminnasta, ja erityisesti Luolajan Kajastuksen menestysvuosista 1960- ja 1970-luvuilla.

Kerho takoi lauantai-iltana tauluun lukemat 3–0 (25–21, 25–19, 25–13). Avauserässä Kangasala pystyi vaihtojen myötä nousemaan kahdeksan pisteen takaa vielä tilanteeseen 22–20, mutta HPK puristi erävoiton.

Toisen erän alkuun nähtiin pari pitkää taistelua palloa. Kotijoukkue onnistui ne tappamaan ja karkasi johtoasemaan, joka piti loppuun asti. Kolmas erä olikin sitten selkeimmin HPK:n.

HPK tasaisen vahvassa vedossa

Italialainen valmentajakaksikko Bruno Napolitano ja Luca Chiappin on saanut HPK:n hyvään iskuun heti alkukaudesta. Cup-ottelussa peliaikaa sai koko yhdentoista pelaajan ryhmä ja taso säilyi vaihdoista huolimatta.

– Joukkue pelasi taas erittäin hyvin. Kontrolloimme koko peliä ja homma toimii. Edessä on pitkä kausi ja viikko viikolta peli kehittyy. Emme ole avauskuusikon varassa ja on tärkeää antaa kaikille peliaikaa. Sekä liiga että cup on tärkeä meille, jokaista peliä lähdemme tietysti voittamaan, Napolitano totesi tyytyväisenä.

HPK:n parhaana palkittiin ykköspassari Katja Kylmäaho, jonka johdolla tehokkaimmin hyökkäsivät Piia Korhonen (12/+11) ja Ekaterina Skrabatun (14/+11).

Libero Eveliina Rautiainen urakoi syöttöjen vastaanottaja.

– Hyvä peli meiltä, jatkettiin siitä mihin viime viikonloppuna jäätiin. Tänään muistettiin sovittu taktiikka ja pysyttiin siinä, Rautiainen jutteli.

– Omaan peliini en ole täysin tyytyväinen, parantaa pitää tästä. Olen tullut uutena pelaajana joukkueeseen, mutta helppo on nostaa palloja kun on useampia vahvoja pelaajia. Minun ei tarvitse heitä auttaa ja puolin ja toisin voi luottaa.

Sunnuntaina jälleen Kangasalalla

Vieraiden parhaana palkittiin libero Tiiamari Sievänen ja tehokkaimmin hyökkäsi koko pelin hyvällä ilmeellä taistellut Liisa Hurskainen (11/+6).

Valmentaja Tuomas Alatalo tunnusti HPK:n paremmuuden.

– Kaksi erää meiltä ihan ok-taistelua, mutta onhan tuossa eroa. Tällaista ammattilaisjoukkuetta vastaan ei saa tehdä virheitä. Pienillä jutuilla voidaan huomenna peli kääntää, mutta helpot virheet pitää saada pois. Vahvuutemme on tasainen ryhmä, meillä ei ole tähtiä.

HPK ja Kangasala kohtasivat kahdesti jo Mestaruusliigan avauksessa viime viikonloppuna ja neljäs kohtaaminen on edessä sunnuntaina, kun Kangasala emännöi cupin puolivälierän toista osaottelua. (HäSa)

Asiasanat