fbpx
Uutiset

HPK jäi ensimmäistä kertaa pisteittä

Jääkiekko HPK–Lukko 1–5

Hämeenlinna

Hämeenlinnan Pallokerho jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokonaan pisteittä jääkiekkoliigassa. Rauman Lukolle tiistai-ilta sen sijaan oli tärkeä, sillä joukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi Kerhon Ritariareenassa maalein 5–1 (2–0, 2–1, 1–0).

HPK pelasi ihan ottelun alun mainiosti, mutta Lukko pääsi nopeasti ylivoimalle ja oikeastaan saman tien kahden pelaajan. Sakari Manninen sai ensin huitomisjäähyn ja vain kymmenen sekuntia myöhemmin Philippe Cornet passitettiin kaksiminuuttiselle maalivahdin estämisestä. Cornet karkasi Lukko-ylivoiman virheen jälkeen läpiajoon ja törmäsi sen päätteeksi vieraiden maalivahtiin Antti Karjalaiseen.

Kun tuomarin käsi nousi ylös, odotti moni varmasti Lukon puolustajalle jäähyä. Toisin kuitenkin kävi ja otteluvalvoja Hannu Henrikssonin mukaan oikein meni.

– Ihan täysin oikea tuomio. Lukon pelaaja ei hyökkääjää missään nimessä päälle ajanut ja Lukon pelaajat pelasivat jo aikaisemmin pisteiden välissä kiekon pois, Henriksson sanoi.

HPK:n päävalmentajaa Antti Pennasta mietitytti, mitä Cornet olisi voinut tilanteessa toisin tehdä.

– Otteluvalvoja juuri sanoi, että se meni oikein, enkä ole tilannetta nauhalta katsonut. Minulle se vain näytti siltä, että mitä Philippe olisi tilanteessa tehdä. Se on minun kysymykseni, mutta luotetaan asiantuntijoiden näkemyksiin, Pennanen mietti.

Lauri Tukonen laukoi Lukon avausmaalin juuri, kun HPK sai neljännen pelaajan kentälle.

Lukon johtomaalin jälkeen Kerho teki paljon virheitä. Joni Tuulolan, Petteri Nikkilän ja Otto Paajasen syötöt napsahtivat suoraan Lukko-pelaajien lapaan, mutta Kerhon maalissa aloittanut Emil Larmi kesti. Niko Kapanen ohjasi Jesse Virtasen laukauksesta Lukon toisen maalin omiin ja kahdesti Larmi onnistui oman pelaajan ohjauksen myös torjumaan.

– Joukkueella on lupa pelata kiekolla, mutta kyllähän me aika monta isoa mokaa teimme alussa. He tietävät sen kunnianhimoisina pelaajina itsekin. Tietenkin on hyvä, että pelaajat kehittyvät ja saavat kokemuksia, mutta tämä on ammattijääkiekkoa, eikä ihan mitä vain voi tehdä, Pennanen muistutti.

Vierasjoukkue karkasi toisessa erässä Peter Tiivolan ja Ilmari Pitkäsen maaleilla neljän maalin johtoon ennen kuin Oula Palve onnistui läpiajosta tekemään oman uransa ensimmäisen liigamaalin. Tiivolan kolmannen maalin jälkeen maalille vaihdettu Nathan Lawson antautui vielä kolmannessa erässä kerran, kun Pitkäsen siniviivalta lähtenyt rannelaukaus painui helposti miehen ohi.

HPK:sta täksi kaudeksi Lukkoon siirtynyt Heikki Liedes myönsi, että voitto oli tärkeä.

– Olemme pelanneet ihan hyvin, hävinneet pari jatkoajalla tai rankkareilla ja oikeastaan vain yksi peli oli huono. Voitot ovat kuitenkin karttaneet, joten avausvoitto oli tärkeä saada.

Laitahyökkääjän mielestä Lukko oli tiistaina tyly vierasjoukkue.

– Emme lähteneet millään tavalla viihdyttämään, vaan pelasimme niin kuin pitää. Voitimme alueita, pelasimme tiiviisti ja tietysti teimme maaleja vähän HPK:n maalivahtien avustuksellakin, Liedes viittasi Tiivolan 0-3- ja Pitkäsen 0–5-maaleihin.

Asiasanat

Menot