Uutiset

HPK jäi tyhjin käsin Oulussa

Aika harvoin on HPK onnistunut hallitsemaan peliä Oulussa Kärppiä vastaan yhtä selvästi kuin se teki torstain jääkiekkoliigan kierroksella kaksi viimeistä erää. Hallinta oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Kärpät vei kaikki sarjapisteet 3–2 (1–0, 1–1, 1–1) -voitollaan.

Kärpät karkasi ottelussa kahden maalin johtoon Mika Pyörälän (1+1) ja Jesse Saarisen (1+1) ylivoimamaaleilla, mutta HPK tuli tasoihin. Kerho joutui tekemään maaliensa eteen hurjan kovan työn, mutta Otto Paajanen ja Kerhon ottelun ykköspelaaja Teemu Turunen (1+1) nostivat hämeenlinnalaiset lopulta tasoihin. Turunen teki liigauransa avausmaalin kolmannen erän puolenvälin jälkeen.

Kärpät kuitenkin iski heti minuuttia myöhemmin, kun Sakari ja Oskari Manninen menettivät kiekon hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Jesse Saarinen ja Mikael Ruohomaa pääsivät ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Saarisen namupassiin ja Ruohomaan maaliin.

– Alku ei ollut niin hyvä kuin olisimme toivoneet, mutta mitä pidemmälle peli meni, sitä paremmin pelasimme. Varsinkin viimeinen 20 minuuttia ja jo toisen erän loppu olivat meidän. Ehkä se johtui osittain siitä, että Kärpät alkoi heittää kiekkoa omista pois ja saimme paikkoja. Viimeinen maali oli vähän ilmainen ja olisimme kyllä voineet ehkäistä myös Kärppien ylivoimamaalit. Kyllä korpeaa, Turunen myönsi.

Jokereiden junioripolun läpikäynyt ja viimeiset kaksi kautta Mestistä Mikkelin Jukureissa pelannut Turunen on tullut liigaan miehekkäästi. Marraskuussa vasta 21 vuotta täyttävä laitahyökkääjä on pelannut oikeastaan koko alkukauden hyvin, vaikka ensimmäiset tehopisteet syntyivätkin vasta Oulussa.

– Jaloissa oli tänään happoa ja paremminkin olisi voinut mennä. Eivät tehopisteet kyllä aina kerro kaikkea ja muutama aikaisempikin peli on mennyt ihan hyvin. Nyt vain sattui tulemaan tehoja.

Liigapelaaminen on maistunut Turuselle.

– Yllättävän hyvin olen päässyt mukaan. Peli on vähän fyysisempää ja varsinkin kulmissa joutuu vääntämään kovempaa isoja pakkeja vastaan. Ehkä pelissä on myös enemmän pieniä taktisia juttuja. Yllättävän normaalia peli on kuitenkin ollut Mestis-tasoon verrattuna, eikä hyppy ole ollut kovin iso, Turunen vertasi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli pelin jälkeen pettynyt mies.

– Ottaa päähän tosi paljon. Olimme tänään ison osan pelistä tosi hyviä. Alku oli meiltä huono. Tiesimme, että vastustaja tulee kovaa, emmekä päässeet ytimeen kiinni. Olimme kamppailupelissä jäljessä, jonka takia jouduimme puolustamaan pitkiä aikoja. Tauolla saimme tunnetta ylös, Pennanen mietti.

Vierasjoukkue voitti viidellä viittä vastaan pelin 2–1 ja laukoi yli 50 kertaa, mutta erikoistilanteet olivat tällä kertaa Kärppien heiniä.

– Hävisimme ylivoima-alivoimapelin, mutta oma ylivoimamme oli kuitenkin kohtuullista. Se ei vain ollut tehokasta.

Kärppien voittomaali korpesi aiheesta päävalmentajaa.

– Sehän oli ihan lapsus. Ei tuollaista pitäisi enää tässä vaiheessa antaa, mutta eihän se auta kuin ottaa opiksi ja yrittää lauantaina uudestaan, Pennanen päätti.

Lauantain yritys on HPK:lla Kuopiossa, jossa se kohtaa KalPan kello 17 alkavassa ottelussa. HäSa

Katso video

HPK:n pelaajan haastattelu www.hameensanomat.fi.

 

Asiasanat