Uutiset

HPK jäi välietapin pronssipeliin

Naisten lentopallon Mestaruusliigan välihuipennuksena viikonvaihteessa Hämeenkaaressa pelattavan Final Four -turnauksen avauspäivä jätti HPK:n sunnuntaiseen pronssipeliin jännittävän välierän jälkeen. HPK:n esitys antoi muutaman pelaajan osalta isoja lupauksia kevättä kohti mentäessä.

LP Kangasala kukisti HPK:n viisieräisessä koitoksessa niukasti. Päätöserä ratkesi vasta jatkopallojen jälkeen.

Salon LP Viesti voitti lauantain välierässään virolaisen Viljandi Metallin 3-1, joten LP Kangasala kohtaa sunnuntaina finaalissa klo 17 salolaisjoukkueen. HPK ja Viljandi ratkovat puolestaan pronssin kohtalon klo 14 alkavassa pelissä.

Simanic yllätti positiivisesti

HPK:n valmentaja Kai Stenius näki joukkueensa otteissa paljon myönteistä. Stenius ilahtui ensimmäisen ottelunsa Kerhossa pelanneen serbialaisen passarin Maja Simanicin esityksestä.

– Simanic oli positiivinen yllätys, varsinkin kun huomioidaan, että hänellä oli takanaan vain kaksi yhteisharjoitusta joukkueen kanssa. Huomasi heti, että hän näkee, missä keskipelaajat liikkuvat, sanoi Stenius.

Simanic juoni muutaman kerran oikein maukkaasti verkolla ja näytti, että kansainvälistäkin menestystä on tullut.

– Harjoitusten vähäisyyden takia tempoa ei aina tiedetty oikeana. Harjoitusta alle, niin tästä tulee tosi hyvä, Stenius sanoi.

HPK pelasi ilman jalkavaivaista Marina Skenderiä.

– Marina huilasi tarkoituksella, koska halusimme säästellä häntä sarjamatseihin. Hän olisi voinut kokeilla pelaamista jo tänään, Stenius arvioi.

Tiilikainen onnistui hakkurina

Riikka Tiilikainen palkittiin HPK:n parhaana. Tiilikaisen otteissa oli nähtävissä ajoittain muutaman vuoden takaista sähäkkyyttä ja pelaamisen riemu oli silmiinpistävää.

– Riikka lunasti hienosti hakkurin paikan, Stenius sanoi.

Keskipelaaja Roosa Laakkonen otti peräti kuusi torjuntapinnaa ja oli muutenkin hyvässä iskussa.

– Roosa on pirun hyvä torjuja, kun häntä ohjataan kunnolla koko ajan, Stenius sanoi.

Toinen keskipelaaja Laura Pihlajamäki ja libero Tiiamari Sievänen täyttivät paikkansa kelvollisesti. Martina Konecna oli pisterohmu, mutta hänet myös torjuttiin peräti kymmenen kertaa. Lisäksi Konecna teki viisi suoraa syöttövirhettä.

Ottelun puoliksi toisen yleispelaajan paikalla pelanneet Salla Karhu ja Sanni Rihu jäivät teholukemassa pakkasen puolelle.

– Meidän toinen yleispelaaja tuntuu olevan aina miinuksella. Pitäisi päästä edes joskus nollaan, Stenius arvioi.

Sekavaa pelaamista

LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen arveli kokeilujen vaikuttaneen pelin tasoon.

– Sekainen peli eikä kovin tasokas. Molemmat joukkueet kokeilivat tason kustannuksella. Voitto kuitenkin miellyttää ja se, että Salo on vastassa finaalissa, sanoi Tahvanainen.

LP Kangasala esitteli uuden pelaajan, kun amerikkalainen Christie Carpenter debytoi joukkueessa.

– Hänen vastaanotto oli hyvä, mutta hyökkäyksessä näkyi yhteisharjoittelun puute. Hänen syöttönsä oli surkea, Tahvanainen sanoi.

Carpenterin pelaamista hankaloitti se, että LP Kangasalan passari Kaisa Alanko oli ollut viikolla kipeänä.

– Meidän pelaamista helpotti se, että HPK:lla oli uusi passari ja se pelasi ilman Skenderiä, sanoi Tahvanainen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic