Uutiset

HPK jatkaa CEV-cupissa

HPK raivasi tiensä naisten lentopallon CEV-cupin kolmannelle kierrokselle kaatamalla itävaltalainen Klagenfurt Wildcatsin 3–1 (25–17, 25–11, 20–25, 25–18). Kerholle riitti jatkoon pääsyyn ottelussa kaksi erävoittoa, koska se oli voittanut ensimmäisen osaottelun vieraissa puhtaasti 3–0.

HPK oli tehdä ottelusta itselleen todella hankalan. Wildcats johti toista erää jo uhkaavasti 10-6. Silloin kotijoukkue kuitenkin tiivisti otettaan. Michaela Madsen ja Katja Kylmäaho syöttivät pitkät pisteputket, Karoliina Friberg hyökkäsi muutaman kerran tehokkaasti keskeltä ja turhat virheet jäivät koko joukkueelta pois. Näin HPK vei loppuerän murskaavasti 19–1 ja varmisti, että pelit CEV-cupissa jatkuvat.

– Minulla on hyvät ja positiiviset ajatukset jatkopaikasta. Se olisi kuitenkin voinut tulla hieman paremmalla omalla pelillä. Omaan peliini olen kuitenkin ihan tyytyväinen, vaikka sekin välillä ailahteli, jutteli kentän parhaana palkittu Friberg pelin tauottua.

Jatkopaikan varmistuttua Kerhon pelaaminen herpaantui. Klagenfurt käytti tilaisuuden hyväkseen ja nappasi nuorella joukkueellaan kotiin viemisikseen alppimaahan täysin ansaitun erävoiton.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä ihan hyviä, mutta sitten tuli pieni romahdus. Vastustaja tosin puolusti tänään paremmin ja heidän vastaanottonsa toimi paremmin kuin Itävallassa, antoi Friberg tunnustusta villikissoille.

Valmentajat yksimielisiä

HPK:n valmentaja Luca Chiappini ei ollut kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Kahden erän jälkeen sammutimme valot pelaamisestamme. Tämä ei ollut paras pelimme tällä kaudella, mutta tärkeintä oli selvitä jatkoon. Joskus voittaa otteluita, vaikka ei pelaa parasta lentistään.

Chiappini kehui joukkueensa uutta liberoa Emma Mutkaa ja muutaman tärkeän torjunnan ottelussa napannutta Fribergiä.

– Emma pelasi hyvin ensimmäisessä isossa ottelussaan. Hän pystyy tietenkin myös parantamaan. Karoliina on todella hyvä keskitorjuja. Toivottavasti hän jatkaa tulevissa peleissä pelaamistaan samalla tasolla kuin tänään.

Klagenfurtin valmentaja Joze Casar ei painanut pelin jälkeen päätään pensaaseen, vaan myönsi rehdisti HPK:n paremmuuden.

– Joukkueeni näytti, että se pystyy pelaamaan tasaväkisesti niinkin hyvää joukkuetta vastaan kuin HPK on. Me syötimme ja torjuimme hyvin. Se ei vaan riittänyt.

 Vastus kovenee

 HPK saa seuraavalla kierroksella vastaansa joukkueen maailman huipulta, kun se kohtaa venäläisen Dinamo Krasnodarin.

– Se on taas ihan eri tason peli. Heidän joukkueensa on rakennettu pelaamaan kovempia pelejä kuin nämä CEV-cupin ottelut ovat. Olen kuullut, että he ovat käyttäneet lähes viisi miljoonaa joukkueeseensa. He ovat täysin eri planeetalta, kehui Chiappini tulevaa vastustajaa.

– Dinamo tulee varmasti kovaa verkolta. Meidän täytyy vaan luottaa omaan tekemiseemme, loi puolestaan Friberg uskoa joukkueeseensa. (HäSa)

Asiasanat