Uutiset

HPK jatkaa rankkaa viikkoaan JYP-ottelulla

Hämeenlinnan Pallokerho ei ennätä kauan murehtia tiistain tappiotaan Tampereen Ilvekselle. Joukkue jatkaa nimittäin liigaotteluitaan jo torstaina kohtaamalla Ritariareenassa jyväskyläläisen JYPin. Kolmen ottelun härkäviikon Kerho päättää lauantaina Lappeenrannassa, missä joukkue saa tasaisessa sarjassa vastaansa SaiPan.

HPK lähtee JYP-otteluun vähäväkisellä kokoonpanolla. Joukkueen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen arveli keskiviikkona, ettei Kerho saa rosteriinsa neljää ketjua. Jotain hyvääkin kerrottavaa Lekellä kuitenkin oli – kolme ottelua sivussa ollut ykkösketjun sentteri Marek Viedensky palaa todennäköisesti sairastuvalta.

– Meillä puuttuu kuitenkin kentällinen miehiä. Hese (Heikki Liedes) jäi ulos tiistain ottelun toisessa erässä taklauksen jälkeen ja Antti Bruun jäi sivuun jo ennen ottelua. Myös Saku Salminen ja Joni Tuulola ovat edelleen sivussa. Näin monta loukkaantunutta ja sairastelevaa pelaajaa tuntuu pienessä materiaalissamme, mutta ei auta muu, kuin puristaa vaan kovemmin ja kääriä taas hihat, Lehtonen pohtii.

HPK ei ollut parhaimmillaan tiistain ottelussa. Kuudennen perättäisen voittonsa napannut Ilves pelasi hyvin, mutta vierailijoille jäi parannettavaa.

– Kyllä se on ollut jo pitempään niin, että se joukkue, joka on paremmin valmistautunut otteluun, ottaa kuskin paikan pelissä. 5–2-numerot kertovat kumpi joukkue oli parempi.

– Kaikki jengit ovat tällä hetkellä tikissä, ja pelit voivat kääntyä mihin suuntaan vaan. Tiistain esityksemme ei kuitenkaan riitä vielä mihinkään. Seuraavaan otteluun meidän pitää tiivistää puolustuspeliämme ja lisätä taklauksia sekä liikettä, Lehtonen suunnittelee.

Kerholla oli ongelmia tiistaina myös maalivahtipelissään. Ottelun aloittanut veskari Joni Myllykoski teki tilaa Juuse Sarokselle toisessa erässä Ilveksen kolmannen maalin jälkeen. Saros jatkaa Kerhon maalilla myös torstain pelissä.

– Olemme käyneet pelin läpi Jonin kanssa, enkä viitsi enää paljon ruotia asiaa, Lehtonen sanoo.

Arkiomaa vauhdissa nelosketjussa

Viime lauantain TPS-ottelussa uransa ensimmäisen liigamaalin täräyttänyt Eetu-Ville Arkiomaa odottelee rauhallisena JYPin kohtaamista. 21-vuotias kiekkoilija on päässyt hyvin vauhtiin Otto Paajasen johtamassa ketjussa. Nelosketjun laitahyökkääjä on tarvittaessa valmis pelaamaan myös uusien ketjukavereiden rinnalla.

– Ei se vaikuta peliini, vaikka ketjut vaihtuvat. Aina kun pääsee pelaamaan, pyrkii parhaaseensa ja nauttii pelaamisesta. Sen verran tämä on kuitenkin myös yksilöurheilua, Arkiomaa muistuttaa.

HPK:n ja JYPin välinen liigaottelu käynnistyy Ritariareenassa torstaina kello 18.30. (HäSa)

Asiasanat