Uutiset

HPK jatkaa tappioitta Mestaruusliigassa

HPK:n lentopallonaiset kärsivät kauden ensimmäisen erätappionsa kotimaansa peleissä, mutta yhtä erää enempää Kerho ei sunnuntaina Pieksämäellä kotijoukkueelle antanut. Hallitseva mestari jatkaa kuuden pelaamansa ottelun jälkeen tappioitta, kun se voitti Pieksämäen lopulta eränumeroin 1–3 (28–26, 21–25, 21–25, 17–25).

Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta kotijoukkue Pieksämäki oli sen aikana lähes koko ajan johtava joukkue. Se pääsi erän loppupuolella 23–21-johtoon, jonka Kerho vielä kiri kiinni, mutta eräpallotilanteeseen hämeenlinnalaisvieraat eivät kertaakaan päässeet. Lopulta Pieksämäki kuittasi avauserän itselleen neljännessä eräpallossa, kun passari Alina Adamenya syöttö painui ässänä kenttään.

– Ottelu alkoi meidän osaltamme vähän hitaasti. Siihen oli syynä Pieksämäen aggressiivinen ottelun alku, joka hieman yllätti meitä, mietti HPK:n italialainen päävalmentaja Luca Chiappini.

Myös ottelun toinen erä oli tasainen aina tilanteeseen 20–20 asti. Sen jälkeen HPK pääsi kahden pisteen karkumatkalle Allison Mayfieldin hyökkäyksillä ja lopuista vierasjoukkueen pisteistä vastasivatkin Pieksämäen pelaajat syöttö- ja hyökkäysvirheillään. Kerhon erävoitto tuli lopulta numeroin 21–25.

– Pystyimme reagoimaan ensimmäisen erän jälkeen ja sen jälkeen peli oli meiltä ihan hyvää. Torjuimme hyvin ja olen siihen tyytyväinen, Chiappini sanoi.

Kolmas erä meni hämeenlinnalaisille yhtä niukasti kuin toinen, mutta neljännessä erässä Kerho pystyi jättämään kotijoukkueen jo selvemmin taakseen. Kerhon päävalmentaja Luca Chiappini peluutti sunnuntaina materiaaliaan monipuolisesti. Kolmannen ja neljännen erän kentällä pelasivat passari Oona Yli-Pekkala, hakkuri Noora Venho ja yleispelaaja Salla Karhu.

– Tein paljon vaihtoja ja periaatteessa kaikki pelasivat, kuten olimme jo etukäteen suunnitelleet. Meillä on taas ottelu tiistaina, joten meidän pitää olla valmiina kaikkeen.

HPK:n tehokkain pelaaja oli kolme erää neljästä pelannut Allison Mayfield, joka paukutti Pieksämäen kenttään 24 pistettä (20 hyökkäystä ja neljä torjuntaa). Julia Tokarenko teki neljässä erässä Pieksämäellä 21 pistettä, mutta hän syyllistyi myös useampaan virheeseen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic