Uutiset

HPK jatkoi hyvässä vauhdissa

HPK:lla ei ollut hädän päivää Rauman Lukkoa vastaan sunnuntaina Metritiski-areenassa pelatussa jääkiekon naisten SM-sarjan ottelussa.

Kerho hallitsi ottelua selvästi ja voitti maalein 4–0 (2–0, 1–0, 1–0). Lopputulos mairittelee raumalaisia, sillä HPK:lla oli paikat tehdä paikoistaan toistakymmentä maalia. Lukon maalivahti Eveliina Suonpää (41 torjuntaa) pelasi kuitenkin hyvän ottelun.

Tietysti myös HPK:n maalia vartioinut Tiina Ranne onnistui. Hän nollasi Lukon 18 torjunnallaan.

HPK:n ensimmäisen erän maalit olivat ketjun Essi Määttä (1+1)–Anniina Kaitala (1+1)–Elviira Ylitalo (0+2). Määttä teki ensimmäisen ja Kaitala toisen vain viisi sekuntia ennen toisen erän loppua.

Kahdesta muusta kotijoukkueen osumasta vastasi kolmikko Maija Otamo (1+0)–Riikka Noronen (1+1)–Ida Karjalainen (0+2). Noronen laukoi 3–0-maalin tarkasti alanurkkaan ja Otamon 4–0 oli koko ketjun nätin hyökkäyskuvion päätös.

– Lukko on aina vaikea vastustaja, kun se roikkuu ja yrittää päästä vastaiskuihin. Sellaista joukkuetta vastaan on vaikea pelata. Vaikeaksi voi mennä, kun kiekkoa pyöritetään ja pyöritetään, eikä maalia tule. Onneksi nyt saimme tehtyä kaksi maalia ensimmäiseen erään. Ne vapauttivat peliämme, sanoi Noronen, joka on tälläkin kaudella naisten SM-pistepörssin kärkipäässä.

HPK:lla on jäljellä runkosarjasta neljä ottelua. Se on taulukossa nyt neljäntenä tasapisteissä viidentenä olevan Kuortaneen kanssa. Suoraan välieräpaikkaan, sarjan kakkossijaan, on matkaa kuusi pistettä eli kaikki on yhä auki.

– Menemme eteenpäin peli kerrallaan. Piste-erot eivät ole suuria, Noronen tuumi.

Hänen mielestään Kerholla on nyt nuori ja nälkäinen joukkue.

– Nuoret tytöt ovat kehittyneet tosi hyvin. Paljon olemme menneet eteenpäin syksystä.

HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Marko Rahikainen oli joukkoihinsa tyytyväinen. Tänä vuonna HPK on voittanut kolme pelaamaansa ottelua ja omissa on kolissut vain kerran.

– Helposti peli menee läpsyttelyksi, kun vastassa on huonompi joukkue. Olimme kuitenkin valmistautuneet otteluun pirun hyvin, valmentaja kiitti.

Hän antoi erityiskehut puolustajana pelaavalle Sanni Lillille.

– Hän oli erittäin hyvä. Sanni ei pelaa näyttävästi, mutta hänen pelinsä on fiksua ja joukkuetta auttavaa.

HPK jatkaa sarjaa lauantaina kotiottelulla kuopiolaista KalPaa vastaan. Se on myös Kerhon runkosarjan viimeinen kotiottelu. Sunnuntaina Kerho pelaa Espoossa Unitedin vieraana. Nimenomaan nämä kaksi joukkuetta ovat HPK:n edellä ja kuuden pinnan päässä.

Kerhon runkosarja huipentuu seuraavana viikonloppuna Oulussa sarjan kärkijoukkuetta Kärppiä vastaan ja sunnuntaina Kuopiossa KalPan vieraana.

– Neljä hienoa peliä on edessä. Joku näistä neljästä vastustajasta tulee meitä vastaan todennäköisesti myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, Rahikainen tuumi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic