Uutiset

HPK jatkoi voittoputkessa

– Peli oli merkitty sarjaohjelmaan ja se piti pelata.

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Marko Rahikainen tiesi oman joukkueensa ja keravalaisen KJT:n tasoeron naisten SM-sarjassa. Puolustamaan keskittynyt KJT hävisi tällä kertaa Kerholle maalein 7–1 (2–0, 2–1, 3–0).

HPK nappasi jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa ja se on noussut mukaan sarjan kärkikamppailuun. Kerho on taulukossa neljäntenä, mutta kärjessä olevaan kuopiolaiseen KalPaan on matkaa vain viisi pistettä.

HPK oli lauantaina selvästi parempi joukkue, eikä voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa edes pientä epäilyä. Kotijoukkue marssi rutiinivoittoon.

– Haastava pelata KJT:n kaltaista joukkuetta vastaan. Vastustajalla oli kova trappi, eikä ytimeen ollut helppo päästä. Onneksi saimme riittävät maalit ja pelikin vapautui, Rahikainen kertoi.

Taidokkainta HPK-peliä tarjosi Riikka Norosen (2+1) johtama ketju, jonka laidoilla Maija Otamo (0+1) ja Ida Karjalainen (1+1) saivat nauttia taitavan sentterin näteistä syötöistä. Paikkoja ketjulla oli vaikka kuinka moneen maaliin.

– Voittopeli on aina hyvä peli. Vastustaja oli ennakkoasetelmissakin meidän takana ja se pitikin voittaa, hyvässä iskussa oleva Noronen jutteli pelin jälkeen.

Norosen, Karjalaisen ja Otamon hyökkäyspeli oli ajoittain hyvinkin näyttävää. Kaikesta päätellen kolmikolla on pelihommissa yhteinen sävel.

– Nopeat pelaajat hyökkäävät laidoilla ja yritän saada heille kiekkoa. Tykkään pelata heidän kanssaan – kiekko liikkuu, jalat liikkuvat, sellainen on jääkiekkoa parhaimmillaan, Noronen tuumi.

Kolme maalia tykitti myös ketju Essi Määttä (1+1)–Anniina Kaitala (1+1)–Elviira Ylitalo (1+1). Kolmosketjun Heidi Jylhä laukoi yhden maalin Kerholle.

Syöttöpinnoja ansaitsivat puolustajat Noora Jaakkola (0+2), Marjut Klemola ja Sanni Lilli ynnä hyökkääjä Iida Haakana.

HPK:n maalivahti Anu Herrala torjui 22 laukausta, kun vastustajan Sannamari Rädyllä oli 45 torjuntaa.

Kerho jatkaa SM-sarjaa sunnuntaina kello 14 kolmantena sarjassa olevaa Espoo Unitedia vastaan. Lauantaina kotiottelunsa Ilvekselle hävinneellä Espoolla on kolme pistettä enemmän kuin HPK:lla. Kärpät on sarjan kakkonen tasapisteissä Espoon kanssa.

– Uskoisin, että jo lauantaina ajatukset olivat sunnuntain ottelussa. Meillä on vastassa kova joukkue, Rahikainen arvioi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic