fbpx
Uutiset

HPK joutui takaa-ajajaksi naisten puolivälierissä

Eihän sen näin pitänyt alkaa.

Naisten SM-sarjan runkosarjassa kolmanneksi yltänyt HPK hävisi puolivälierien ensimmäisen koitoksensa Jyväskylän JYPille kotihallissa ja menetti samalla kotietunsa.

Ottelu venyi jatkoerään. HPK selvitti siinä kaksi alivoimaa, mutta lopussa juhli silti JYP. Suvi Vacker sutaisi kiekon HPK:n maalia vartioineen Kiira Laineen taakse ajassa 76.10 ja jyväskyläläiset voittivat 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0).

Alku näytti HPK:lle vielä lupaavalta, kun Mira Huhta laukoi siniviivalta kiekon JYPin maaliin. Erän lopulla Kerho päästi kuitenkin vieraat peliin mukaan. Meiju Sinkkonen tasoitti ja kaiken lisäksi alivoimalla.

Toisen erän HPK hölmöili jäähyihin. Yksitoista minuuttia alivoimalla on yhteen erään liian paljon. Susanna Tapani taituroi kotijoukkueen kuitenkin erän puolivälissä johtoon Fanny Jalosen syötöstä ennen pahinta jäähysumaa.

Venla Hovin saama viiden minuutin rangaistus laitataklauksesta oli yksi käännekohdista. Kerho selvitti vielä sen alivoiman, mutta seuraava oli jo liikaa – Noora Mäkiranta toi JYPin uudelleen rinnalle.

Kerho hallitsi kolmatta erää, mutta hukkasi maalipaikkansa tai törmäsi hienosti torjuneeseen JYPin maalivahtiin Meeri Räisäseen.


Liikaa jäähyjä

-Jäähyt ja taas jäähyt, manasi HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari suurinta syytä tappioon.

-Ei siinä ole mitään mieltä, että ns. kärkipelaajamme istuvat joka ottelussa jäähyllä, kun heidän pitäisi ratkaista pelejä meille. JYP ansaitsi voittonsa. Se oli meitä fiksumpi, Nukari jatkoi.

Ottelun erotuomareiden Kaisa Ketosen ja Mira Petellin linja – tai linjattomuus – suosi JYPiä. HPK:lle jäähyjä vihellettiin paljon herkemmin kuin vieraille.

-Emme kuitenkaan tuomareiden takia tätä ottelua hävinneet. Helposti tuomarin käsi nousi, kun JYPin aitiosta kuului huutoa. Ei se ihan tasapuolisesti mennyt. Silti otimme itsekin jäähyjä tyhmästi ja liikaa.


Flunssakin riesana

HPK:n huolena on vastustajan lisäksi joukkueeseen iskenyt flunssa-aalto. Puolustaja Ella Pietikäinen ja hyökkääjät Annina Rajahuhta ja Hanna Honkonen joutuivat jättämään ensimmäisen puolivälierän väliin kuumeen takia.

-Rajahuhta pelaa todennäköisesti lauantaina Jyväskylässä, muista en tiedä, Nukari tuumi. (HäSa)

Menot