Uutiset

HPK juhli voittoa Wiesbadenin turnauksessa

-Uskomaton olo, huokasi HPK-naisten toimitusjohtaja Ville Kalliomäki puhelimeen Wiesbadenista Saksasta sunnuntai-iltana.

HPK oli juuri voittanut kovan kansainvälisen turnauksen loppuottelussa kotijoukkue VC Wiesbadenin erin 3-2 (26-24, 25-17, 17-25, 14-25, 15-8).

Hämeenlinnalaisjoukkueen menestys oli yllätys kaikille – melkein sensaatio. Taakse jäivät Saksan Bundesliigan huippujoukkue ja kaksi Ranskan pääsarjan joukkuetta.

Finaalipaikkansa Kerho varmisti sunnuntaiaamuna, kun se pelasi 2-2 (26-24, 25-17, 17-25, 14-25) -tasapelin Wiesbadenia vastaan. Tulos vei molemmat turnauksen loppuotteluun.

Kerho aloitti finaalin vahvasti ja voitti kaksi ensimmäistä erää. Sen jälkeen ote kääntyi kahden erän ajaksi liki täysin saksalaisille. Viides erä eteni tasaisesti puoliväliin. Kerho johti 8-7, kun puolia vaihdettiin. Sen jälkeen Wiesbaden ei pystynyt tekemään kuin yhden pisteen.

-Kieltämättä olen aika tyytyväinen, myhäili HPK:n saksalainen valmentaja Dirk Sauermann.

-Wiesbaden on hyvä Bundesliigan joukkue. Sillä on 14 pelaajan arsenaali ja saksalaispelaajia joukkueen avauskuusikossa oli vain kaksi. Finaali oli mielestäni hyvätasoinen. Olimme keskittyneitä. Tytöt taistelivat täällä kaksi päivää ja 17 erää. He ansaitsivat turnausvoiton, Sauermann jatkoi.

Kerhon tilanne ei ollut kovin helppo, sillä Pauliina Vilponen oli viikonlopun vatsataudin kourissa, eikä Nette Tuominenkaan pystynyt finaalia pelaamaan olkapäävaivan takia. Kaiken lisäksi tshekki Martina Jakubsova lähti muille maille perjantaina, eikä hän pelaa tällä kaudella HPK:n paidassa.

Tututkin näkivät

Sauermann tapasi Saksan reissulla monta tuttuaan.

-Kiva oli näyttää kaikille, että meillä Hämeenlinnassa tehdään hyvää työtä ja harjoitellaan paljon ja että meillä on hyvä joukkue. Katsojatkin kannustivat meitä, kun joukkueemme taisteli hienosti.

Tuttujaan pääsi moikkaamaan myös Kerhon kapteeni Noora Lainesalo, joka pelasi toissa kaudella Bundesliigaa nimenomaan Wiesbadenin joukkueessa. Silloin Wiesbaden ylsi sarjassa hopealle.

-Hänellä on täällä yhä oma fan club. Moni tuli katsomaan nimenomaan Lottaa. Meteli oli hallissa kova, kun hänet esiteltiin yleisölle, Sauermann naurahti.

Skender erinomainen

HPK:lta ei heikkoa lenkkiä Saksan turnauksessa löytynyt. Marina Skender teki hyökkäysten päättäjänä kovaa jälkeä. Hän pääsi 25 pisteeseen (+11). Skender kunnostautui myös vastaanotossa yhdessä liberona huikean turnauksen pelanneen Roosa Koskelon kanssa.

Keskipelaaja Laura Pihlajamäki torjui viisi pinnaa ja pääsi kokonaissaldoon 14/+9. Vahva oli myös Lauren Degirolamon panos (12/+9). Karoliina Kyllönen kiitti vastuustaan ja teki 10 pistettä. Pihla Pelkiön saldo oli 5/+4. Passari Lainesalo teki kuusi pinnaa. Ainoa vaihtopelaaja oli toinen passari Noora Venho, joka antoi pari kertaa Lainesalolle huiliaikaa ja kävi kahdessa ensimmäisessä erässä hoitamassa pari syöttövaihtoa.

Sauermann oli erityisen mielissään Kyllösen pelistä.

-Ehkä hän kehittyi Saksan turnauksessa eniten. Koko joukkue sai täältä kuitenkin rutkasti itseluottamusta ja motivaatiota. Tämä oli erittäin hyvä harjoitus keskiviikkona alkavaa liigaa varten. Tytöt ovat nyt väsyneitä, mutta huomenna he saavat huilata, vaikka kyseessä onkin matkustuspäivä. Tiistaina harjoittelemme ja treenaamme kotona vielä keskiviikkoaamuna ennen kuin lähdemme Pieksämäelle liiga-avaukseen. (HäSa)