Uutiset

HPK juhlii Ässien isäntänä

HPK:n liigajoukkue pelaa torstain liigaottelunsa tavanomaista juhlallisemmissa tunnelmissa. Ritariareenassa kello 18.30 käynnistyvä kamppailu Porin Ässiä vastaan on nimittäin seuran 87-vuotisjuhlaottelu.

Ottelun alun seremonioiden jälkeen kaukalossa painellaan kuitenkin taas tuttuun tyyliin sata lasissa.

– Kyllä jälleen on luvassa tasainen ja kova ottelu. Jo ensimmäinen kohtaamisemme Porissa näytti, ettei mitään saada ilmaiseksi, muistelee HPK:n kapteeni Niko Kapanen.

Myös HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola tietää, minkälainen Ässät saapuu Hämeenlinnaan.

– Ässät on menestynyt fyysisellä tekemisellään ja joukkueen veskaritkin ovat pelanneet ihan hyvin. Se tulee taatusti kovaa, uskoo Lehtola.

Ässät voitti kaksi edellistä liigaotteluaan ennen kuin hävisi keskiviikkona Tapparalle jatkoajalla 2–1.

HPK kohtasi edellisessä ottelussaan Vaasan Sportin. Maanantainen ottelustaan joukkue saalisti täydet pinnat Mestisjoukkue Jokipoikien lainamiehen Jesse Paukun maaleilla.

Kerhossa nelosketjun laitahyökkääjänä viilettäneen 22-vuotiaan Paukun visiitti oli kuitenkin suunnitelmienkin mukaan vain yhden ottelun mittainen. Keskiviikkona mies pelasi jälleen Mestistä Jokipoikien ykkösketjussa.

– Paukku ei ainakaan toistaiseksi jatka meillä, vaikka monet kaverin tällä haluaisivatkin nähdä, Lehtola pohtii.

Paukku ei ollut ainoa Kerhon onnistuja hämeenlinnalaisten 2–1-voittoon päättyneessä Vaasan ottelussa. Muun muassa maalivahti Emil Larmi pelasi jälleen hyvän ottelun.

– Ässiä vastaan maalivahtina aloittaa puolestaan Antti Karjalainen, mutta muuten jatkamme suunnilleen samalla kokoonpanolla kuin Vaasassakin. Ylivoimapeliin tulee tosin vähän muutoksia. Hieman auki on myös puolustaja Petteri Nikkilän tilanne, sillä hän jätti keskiviikon harjoitukset kesken, Lehtola kertoo.

HPK selvisi kovista kolmen ottelun viikoistaan hyvin. Viime aikoina on ollut hieman rauhallisempi ottelutahti ja harjoitteluunkin on jäänyt enemmän aikaa.

Pelejään tasaisesti parantaneelle sentteri Kapaselle pieni huilikin on tehnyt hyvää.

– Varsinkin peräkkäisinä päivinä pelatut ottelut olivat aika kovia vetoja. Kokonaisuutena olemme kuitenkin pystyneet parantamaan koko ajan peliämme, vaikka monta pistettä on jäänytkin matkalle, myöntää Kapanen.

HPK:n 87-vuotisjuhlaottelun avaa seuran kunniapuheenjohtaja Harri Lintumäki ja aloituskiekon pudottaa seuralegenda Lenni ”Asseri” Lainesalo. Mukana on myös Hämeenlinnan mieskuoro, joka esittää Jean Sibeliuksen säveltämän Finlandia-hymnin.

Ritari-areenan Kerho-ravintolassa pääsee tutustumaan myös Hämeenlinnan Pallokerhon leikekirjaan.

87-vuotisjuhlaottelun kunniaksi ottelun kaikki liput maksavat 8,70 euroa. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu pelipäivän aamuharjoitusten jälkeen osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic