Uutiset

HPK jyräsi Rovaniemellä

Naislentopallon kestomenestyjä Hämeenlinnan Pallokerho on tälläkin kaudella liikkeellä erinomaisella joukkueella. HPK oli suorastaan ylivoimainen Rovaniemellä voittaen emäntäseura Woman Volleyn puhtaasti erin 3–0. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kaikki Mestaruusliigan kolme peliään, tosin avausottelussa LP Kangasala vei pisteen viiteen erään venyneessä matsissa. Tappio oli WoVolle puolestaan kauden ensimmäinen.

– Olen hyvin tyytyväinen. Teimme lujasti töitä ja noudatimme sovittua taktiikkaa, HPK:n parhaana palkittu ja saldon 13/+11 nakuttanut Anna Boricheva kertoi. Kysymyksiin joukkueen taktiikasta yleispelaaja ei kuitenkaan vastannut.

– Se on joukkueen sisäinen salaisuus, Boricheva hymyili.

HPK kuritti rovaniemeläisiä etenkin kovalla syötöllään ja monipuolisella hyökkäyspelillä. Tuore jenkkivahvistus Alexandra Erwin moukaroi kovia hyppysyöttöjä, jotka hajottivat WoVon vastaanoton useaan otteeseen. Erwin iski pistesaldonsa 18/+14 mausteeksi neljä ässäsyöttöä.

Vanhassa kotisalissaan pelannut passari Katja Kylmäaho on kehittynyt etelässä, ja hän ruokki HPK:n hyökkäyskalustoa monipuolisesti sekä viljeli myrkyllisiä hyppyleijoja syöttöviivalta. Hyökkäyspelissä onnistui myös hakkuri Piia Korhonen kirjauksella 15/+10.

Puolustuspelikin kunnossa

HPK myös torjui ja puolusti hyvin. Joukkue nappasi kahdeksan torjuntapistettä ja pystyi erinomaisen pelin pelanneen liberon Eveliina Rautiaisen johdolla kaivamaan takaisin peliin vaikeitakin puolustuspalloja. HPK pystyi pimentämään lähes täysin WoVon laitahyökkäyksen, ja ykköstykki Karoliina Kyllönen vaipui tilastomerkintään 6/+3, eivätkä hakkurina yrittäneet Jana Jaudzema ja Jenna Keskimäki päässeet tehotilastossa edes plussalle.

Kotijoukkue pystyi ainoastaan toisessa erässä haastamaan kunnolla vierailijattaret. Erä eteni joukkueiden johtaessa vuorotahtiin aina tilanteeseen 18-19, jonka jälkeen alkoi Erwinin syöttöshow. Jenkki jysäytti syöttöputken, joka päätti erän ja samalla katkaisi WoVon niskat. Kolmas erä oli aivan ensimmäisiä pisteitä lukuun ottamatta selvää HPK:n hallintaa.

HPK:n uuden päävalmentajan italialaisen Bruno Napolitanon ura Hämeenlinnassa on alkanut hienosti.

– Tämä oli meiltä hyvä ottelu. Olen erityisen tyytyväinen torjuntapelimme kehittymiseen. Koko ottelun taso oli minusta korkea. Olemme vasta kauden alussa, joten on tärkeää, että peli kehittyy koko ajan, Napolitano jutteli.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö myönsi vieraiden paremmuuden.

– Ei ollut paljon sanomista. Kaverilla oli erinomainen syöttö, torjunta ja puolustus. Lisäksi hyökkäys korkeista passeista toimi hyvin, ja he onnistuivat jopa meidän kolmen pelaajan torjuntaa vastaan.

HPK:n pohjoisen turnee jatkuu torstaina Kuusamon Pölkyn vieraana. (HäSa)

Asiasanat

Menot