Uutiset

HPK jyräsi vakuuttavasti

HPK käytännössä sinetöi lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan kakkossijansa sunnuntaina Elenia-areenassa. Kerho otti kolmen pinnan voiton suoraan kolmessa erässä Pieksämäki Volleysta tyylikkäästi ja helposti. Eränumerot 25–18, 25–18 ja 25–8 todistavat HPK:n ylivoimaa Elenia-areenan kauden nopeimmassa liigakoitoksessa. Peli oli ohi taukoineen ja kaikkineen reilusti alle puolessatoista tunnissa.

– Meiltä tosi hyvä peli. Vastustajallakin oli hyvä syöttö ja torjunta. Meille ei kuitenkaan tullut notkahduksia, selvitti Kerhon 18-vuotias hakkuri Piia Korhonen.

Hän oli tasaisen vahvasta HPK:sta tehokkain pelaaja saldollaan 13/+11. Korhosen hyökkäysprosenttikin oli hyvä 52.

Kerhon todellinen iskukyky jäi sunnuntaina mittaamatta. Pieksämäki Volley ei ole liigan kärkipään porukoille minkäänmoinen tason mittari. Sen kausi huipentuu vasta maaliskuun lopulla alkavissa liigakarsinnoissa. Play off -otteluihin ei Pieksämäellä ole asiaa.

– Pystymme pelaamaan paremminkin kuin nyt. Joukkue on hyvässä suunnassa. Saimme Even (libero Eveliina Rautiainen) takaisin ja nyt meillä on kaksi passaria.

Korhonen on omassa ikäluokassaan maan parhaimmistoa. Hän on pelannut HPK:n debyyttikaudellaan vahvasti ja ansainnut paikkansa kuusikossa.

– Mielestäni omat suoritukseni olisivat voineet olla parempiakin. Siltä on kuitenkin tuntunut, että olen koko ajan kehittynyt, Korhonen mietti.

HPK:sta on turha lähteä hakemaan heikkoa lenkkiä, koska sellaista ei ollut. Joukkue antoi virheillään Pieksämäelle vain 11 pistettä – niistä 8 oli syöttövirheitä. Katja Kylmäaho rakensi Kerhon peliä mallikkaasti ja häntä tuuraamassa käynyt Noora Venho näytti, etteivät passarin taidot ole kadonneet liberohommissa. Kerhon keskipelaajat Michaela Madsen ja Karoliina Friberg jätti vastustajan kollegansa varjoonsa. Hyvin tuli peliin myös Nikola Senkova, jonka onnistumiset ovat pudotuspelivaiheessa Kerholle tärkeä juttu. On selvää, että kovissa peleissä HPK tarvitsee koko laitahyökkäysarsenaalinsa (Lexi Erwin, Anna Boricheva, Korhonen ja Senkova) parasta panosta.

Kerhon päävalmentaja Bruno Napolitano piti ottelua normaalina liigakoitoksena. Hän myös sanoi, ettei ottelu ollut HPK:lle helppo. Kerholla oli nimittäin alla puolentoista viikon tauko peleistä.

– On hienoa, että Eveliina Rautiainen pystyy pelaamaan. Minulle on iso juttu, että meillä on taas kaksi passaria, Napolitano tuumi.

HPK:n tähtäin on playoffsissa ja tavoitteena on mennä finaaliin. Puolivälierävastustajansa HPK pääsee valitsemaan toisena LP Viestin jälkeen.

– Se päätös on minun. Vielä en osaa sanoa siitä. Vastustajan valitsemme kuitenkin sijoille 5–8 yltävistä joukkueista. Peli kerrallaan on joka tapauksessa mentävä eteenpäin.

Passari puuttui

Pieksämäen lähtökohta oli sunnuntaina heikko. Joukkueen passari Outi Polso ei kuumeisena pystynyt pelaamaan. Homma tuli Eveliina Naukkariselle, joka ei ole paljon tällä kaudella passaamaan päässyt.

– Ongelmat olivat tiedossa ja ulkomaalaistemme vaisuus. Kun mahdollisuudet play off -peleihin ocvat menneet, pitää kouluttaa junnuja. Pientä jännitystä oli, mutta hyvin pelaajat silti suoriutuivat, sanoi Pieksämäki Volleyn päävalmentaja Hannu Seppänen. (HäSa)

Asiasanat