Uutiset

HPK kadotti punaisen langan ratkaisuhetkillä

HPK hukkasi kahden maalin johtonsa Espoossa torstaina ja isäntäjoukkue Blues voitti lopulta Juuso Ikosen illan toisella osumalla ottelun jatkoajalla 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 1–0). HPK:n viimeisestä yhdeksästä ottelusta kuudessa on ratkaisu tullut vasta jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Päävalmentaja Ari-Pekka Selinille ottelu olikin tuttua kauraa. Ottelu on omien hallinnassa, mutta vire ei kestänyt täyttä peliaikaa.

– Tämä oli aika tuttu tarina, varsinkin vieraspeleissä. Monta ollaan mokattu viimeisen kymmenen minuutin aikana. Taso ei ollut huikea, eikä pystytty pelaamaan loppuun asti täysipainoisesti, Selin pohti ottelun päätyttyä.

– Peli oli periaatteessa 50 minuutin ajan meidän. Siinä alettiin himmaamaan ja vastustaja tuli väkisin ohi. Tavallaan heidän voittonsa oli ansaittu, koska pelasivat loppuun asti, Selin harmitteli

Turtiainen loukkaantui

Ottelun avauserä pelattiin maaleitta. HPK:n rivit harvenivat, kun nelosketjun Jaakko Turtiainen sai kiekon pahasti poskipäähänsä heittäytyessään laukauksen eteen. Edessä on leikkaus ja toipumisajasta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Toisessa erässä peli oli HPK:n hallinnassa ja joukkue onnistui kahdesti maalinteossa. Ensin Ville Viitaluoma vei joukkueen johtoon ylivoimalla ja seuraavaksi nuorten maajoukkueturnauksesta palannut Robert Leino iski lukemat 2–0:aan, mikä olikin tulos kahden erän jälkeen.

Blues nousi kolmannessa erässä tasoihin. Jälkimmäinen osuma tuli ajassa 57.46 HPK:n Jere Sallisen istuessa jäähyä laitataklauksesta. Tasoituksesta vastasi tietenkin Bluesia edustava velipoika Tomi. Jere puolestaan ihmetteli hieman jäähyä ottelun jälkeen, mutta otti syyn kavennuksesta niskoilleen.

– Taklasin mielestäni ihan normaalisti, mutta kai se oli vähän irti laidasta. Tyhmä jäähy, mitä ei saisi ottaa, Sallinen kertoi.

Esimerkkiin uskotaan

Aiemmin torstaina kanadalaishyökkääjä Eric Fehr ilmoitti palaavansa Pohjois-Amerikkaan. HPK:ssa uskotaan miehen esimerkin, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, antaneen paljon joukkueelle myös tulevaisuutta varten.

– Kaikki tietävät, että hän on huipputehokas maalintekijä, mutta myös erinomainen joukkuepelaaja. Pääsi nopeasti meidän pelitapaan sisään ja työmoraalia löytyi ensimmäisestä päivästä lähtien. Esimerkki siitä mitä tarkoittaa ammattilaisuus, Selin kertoi.

– Meidänkin parhailla on vielä matkaa Ericin tasoon. Sanoin joukkueelle, että ottakaa eväsreppuun niitä asioita, mitä häneltä kentällä nähtiin ja myös muusta, kuten valmistautumisesta peleihin. Minullakin on ollut hyviä pelaajia matkan varrella, mutta hän nousee ihan kärkeen, Selin painotti.

Samassa ketjussa Fehrin kanssa viilettänyt Jere Sallinen nosti oman pelinsä uudelle tasolle alkukauden aikana ja sai paljon irti pelaamisesta todellisen ammattilaisen rinnalla.

– Loistava tyyppi, huippu-urheilija. Ei muuta kuin hyvää sanottavaa. Harmi meille, että lähti, mutta hänelle hieno juttu. Toivotan hänelle tsemppiä Pohjois-Amerikkaan. Hän oli kova tekemään hommia ja huoltamaan kroppaa. Sen on varmaan yksi syy, miksi hän on NHL:ssä, Sallinen kiitteli. (HäSa)

Asiasanat