Uutiset

HPK kaipaa hyökkäysvoimaa

Kaksitoista erää harjoituspeleissä ja niissä kaksi maalia.

Helppo on ymmärtää, mistä HPK:lla kiikastaa eniten kolme ja puoliviikkoa ennen jääkiekkoliigan alkua.

Kotiturnauksessakin HPK:n maalivahdit Juuse Saros ja Joni Myllykoski näyttivät, että he kyllä antavat joukkueelleen mahdollisuuden pelistä toiseen. Eikä Kerhon puolustuspelaamisessa ollut moitteen sijaa muutenkaan. KHL-liigaan valmistautuva Helsingin Jokeritkaan ei päässyt maalipaikoilla juhlimaan lauantai-iltana Ritariareenassa. Oikeastaan hämeenlinnalaisten pelissä oli jopa yllättävän paljon hyviä elementtejä.

Jokerit kuitenkin voitti Kerhon – vaivoin 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0) voittomaalikilpailun jälkeen. Samalla se voitti koko turnauksen, sillä HPK:n perjantaina kaatanut Sibir hävisi päiväottelussa Jugralle 3–2. Jokerithan oli perjantaina Jugraa parempi.

Steve Moses teki Jokerien ainoan maalin puolivarkain HPK:n loistavasti torjuneen Joni Myllykosken taakse toisen erän viime sekunneilla. Otto Paajanen toi Kerhon kolmannessa erässä tasoihin onnenkantamoisellaan. Jokerien ruotsalaisvahvistus Johan Harju oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja. Kerhosta kävivät epäonnistumassa myös erinomaisesti torjuneen Riku Heleniuksen edessä Eero Somervuori, Marek Viedensky ja Juhani Jasu.

– Olen tyytyväinen ilmeeseen, jolla pelasimme täydet 60 minuuttia. Pystyimme selvästi parantamaan perjantaisesta, sanoi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Arvonen kehui oikeutetusti maalivahtejaan.

– Heidän varaansa on hyvä rakentaa peliä. Murheenkryyninä meillä on hyökkäysten päättäminen. Ei vaan riitä vielä. Sen kanssa tehdään töitä.

Selvää on, että HPK tarvitsee yhä lisää hyökkäysvoimaa, jos se haluaa olla voittava liigajoukkue. Tyylipisteitähän ei maalintekopelissä jaeta. Sellaisia pisteitä Kerho olisi arvostelutuomareilta varmasti lauantaisesta pelistäänkin ansainnut, jos niitä jaettaisiin.

Omasta joukkueestaan Arvonen nosti esiin A-nuorista liigaryhmään nousseen Santeri Vuotin.

– Hän yllätti. Santeri pelasi kummatkin turnausottelut hyvin.

Muutkin omat nuoret olivat reilusti plussan puolella. ja siltähän vahvasti näyttää, että tulevallakin liigakaudella numero 36 on näyttävästi esillä. Marko Tuulola päätti huikean uransa viime keväänä. Hänen poikansa Joni on tekemässä kovasti tuloaan liigaan. Hän oli turnauksessakin isossa roolissa HPK:n puolustuksessa.

Westerlund ei tyytyväinen

Jokerit on Suomen ensimmäinen KHL-joukkue. Se on nimekäs ja kokenut ryhmä, jolla on mahdollisuus kamppailla heti KHL:n kärkipään sijoituksista.

– Tasainen peli. HPK pelasi pirteästi. Omaan suorittamiseemme en ole kovin tyytyväinen. Pitäisi oppia tuntemaan pelaajat. Olemme kokeilleet erilaisia kokoonpanoja. Tämä ei oikein loksahtanut paikoilleen, jutteli Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund.

Hän kuitenkin ymmärsi oman joukkueensa vaisuuden.

– Meillä on menossa tiukka harjoitusjakso ja tämä oli kolmas ottelumme tällä viikolla. Se näkyi jäällä. Toisaalta pitäisi pystyä väsyneenäkin pelaamaan hyvin. Se on nimittäin arkea talvella.

Jokerit pelaa ensi viikolla kaksi harjoitusottelua.

– Seuraavalla viikolla pelaamme kahdesti Pietarissa ja SKA tulee kerran Helsinkiin. Sitten sarja jo alkaakin, Westerlund sanoi.

Launtain iltaottelu näytti, että Hämeenlinna on lätkäkaupunki. Ottelun yleisömäärää ei kerrottu, mutta katsojia oli arviolta reilut 3 000. Se on kova määrä harjoituspeliin. (HäSa)

Asiasanat

Menot